Alergiile de primăvară, 6 moduri de a le combate

DCMedical Team |
Data publicării:
Sunt numeroși alergeni care pot provoca o criză de astm
Sunt numeroși alergeni care pot provoca o criză de astm

Odată cu venirea primăverii reapar și alergiile. Iată cum puteți să le țineți sub control: 

1. Luați un antihistaminic la primul semn al simptomelor. Un antihistaminic fără prescripție medicală poate fi utilizat la primele strănuturi și este eficient pentru ameliorarea simptomelor majorității oamenilor.

2. Țineți cont când simțiți că e mai mult polen afară -  și planificați activitățile în aer liber în consecință. cantitatea de polen crește în zilele uscate, cu vânt și scad în zilele ploioase.

3. Îndepărtați hainele pe care le-ați purtat în aer liber și faceți duș în fiecare seară - astfel evitați să aduceți polen în casă; faceți duș la sfârșitul zilei pentru a îndepărta alergenii de pe piele și păr, astfel încât să nu îi respirați în timp ce dormiți.

4. Închideți ferestrele ca să țineți departe polenul - setați aparatul de aer condiționat să recirculeze, astfel încât să nu fie adus aer bogat în polen din exterior. Și schimbați filtrele de aer. 

5. Verificați nivelurile de umiditate din interior - sporii de mucegai cresc în lunile umede de primăvară, deci este important să verificați zonele din casă ca să vedeți dacă se dezvoltă mucegai.

6. Antrenament în interior - puteți să faceți mișcare în casă ca să evitați polenul și o posibilă criză de astm bronșic, potrivit piedmont.org.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel