8 modalități de a combate alergiile de primăvară

Dana Lascu |
Data publicării:
Alergiile severe
Alergiile severe

Primăvara a început oficial - și, din păcate, odată cu ea apar și alergiile de sezon, mai ales cele la polen. Dacă simțiți mâncărime, ochi vă lacrimează, nasul vă este înfundat și gâtul parcă nu e suficient de larg ca să trageți aer bine în piept de fiecare dată când ieșiți afară, este posibil să suferiți de alergii de primăvară. Iată cum previi apariția lor: 

Alergiile de primăvară: Încercați aceste 8 măsuri preventive pentru a preveni apariția simptomelor:

1. Luați antihistaminicul recomandat de medicul alergolog la primul semn al simptomelor. Medicamentele din această clasă sunt eficiente pentru ameliorarea simptomelor la majoritatea oamenilor, prin blocarea efectelor histaminei și sunt sigure pentru utilizarea pe termen lung.

2. Monitorizați emisia de polen. Urmăriți emisia de polen pe aplicațiile de pe smartphone-uri și planificați activitățile în aer liber în consecință. Polenul crește în zilele uscate, cu vânt și scade în zilele ploioase.

Citiți și: Polenul poate crește riscul de COVID-19, chiar dacă nu sunteți alergic

3. Dezbrăcați-vă de hainele pe care le-ați purtat în aer liber și faceți duș în fiecare seară când ajungeți acasă. Dacă ați fost în aer liber, îndepărtați-vă hainele și pantofii pentru a evita aducerea polenului în casă. Și faceți duș la sfârșitul zilei pentru a îndepărta alergenii de pe piele și din păr, astfel încât să nu îi respirați în timp ce dormiți.

4. Închideți ferestrele. Polenul poate intra în casă prin ferestre, deci este mai bine să păstrați ferestrele închise atunci când emisiile de polen cresc. Setați aparatul de aer condiționat să recircule, astfel încât să nu fie adus aer bogat în polen din exterior. Și luați în considerare schimbarea filtrelor de aer de la aparatul de aer condiționat. Primăvara este un moment bun pentru întreținerea sezonieră.

5. Încercați o spălările cu apă sărată. Curățarea pasajelor nazale cu o soluție de salină este o modalitate excelentă de a elimina mucusul din nas și de a reduce înfundarea nazală. Puteți cumpăra spray-uri saline pentru nas la farmacie sau puteți face propria soluție de sare, bicarbonat de sodiu și apă.

Citiți și: PLANTE care te scapă de ALERGII: la unele nu te-ai fi gândit

6. Verificați nivelul de umiditate din interior. Sporii de mucegai cresc în lunile umede de primăvară, deci este important să verificați zonele din casă unde se poate dezvolta mucegai sau igrasie. Păstrați nivelul de umiditate interior la 50% sau mai puțin.

7. Întrebați despre injecțiile contra alergiilor. Dacă sunteți în căutarea unei soluții permanente, vaccinurile pentru alergii pot fi răspunsul. Prin injectarea unor cantități mici de alergen pe o perioadă de timp, vaccinurile împotriva alergiilor vă ajută corpul să construiască o toleranță față de acel alergen.

Citiți și: Semnul care face diferența dintre alergie și COVID-19

8. Antrenamente în interior. Alergiile pot declanșa astmul bronșic, ceea ce face dificil sportul în aer liber. Deci, în loc să mergeți la jogging afară, alergați pe bandă sau mergeți la înot la sala de sport. Și dacă vreți cu adevărat să ieșiți în aer liber, asigurăți-vă că faceți mișcare dimineața sau seara târziu când valorile de polen sunt scăzute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel