FDA amână o decizie cheie privind un vaccin anti-COVID-19
Agenţia americană pentru alimente şi medicamente amână o decizie cheie privind un vaccin anti-COVID-19.
Expunerea la polen poate crește riscul de infecție COVID-19, chiar și pentru persoanele care nu sunt alergice.
Expunerea la polen poate crește riscul de a dezvolta COVID-19 și nu este doar o problemă pentru persoanele cu alergii, arată o nouă cercetare publicată pe 9 martie.
Fiziologul plantelor Lewis Ziska, co-autor al noului studiu, explică concluziile și de ce anotimpurile polenului devin din ce în ce mai lungi și mai intense.
Cea mai importantă opțiune din noul studiu este că polenul poate fi un factor în exacerbarea COVID-19.
Acum câțiva ani, coautorii au arătat că polenul poate suprima modul în care sistemul imunitar uman răspunde la viruși. Prin interferența cu proteinele care semnalează răspunsuri antivirale în celulele care căptușesc căile respiratorii, poate face oamenii mai susceptibili la o serie întreagă de virusuri respiratorii, cum ar fi virusul gripei și alte virusuri SARS.
În acest studiu au fost analizat în mod specific la COVID-19. Cercetătorii au vrut să vadă cum s-a schimbat numărul de noi infecții odată cu creșterea și scăderea nivelului de polen în 31 de țări din întreaga lume. Au constatat că, în medie, aproximativ 44 % din variabilitatea ratelor de caz COVID-19 a fost legată de expunerea la polen, adesea în sinergie cu umiditatea și temperatura.
Ratele de infecție au avut tendința de a crește la patru zile după expunerea la o cantitate mare de polen. Dacă nu a existat un lockdown local, rata infecției a crescut cu o medie de aproximativ 4 la sută la 100 de particule de polen într-un metru cub de aer. Un blocaj strict a redus creșterea la jumătate, potrivit sciencealert.com.
Această expunere la polen nu este doar o problemă pentru persoanele care suferă de ceea ce numim „febra fânului. Este o reacție la polen în general. Chiar și tipurile de polen care de obicei nu provoacă reacții alergice au fost corelate cu o creștere a infecțiilor cu COVID-19.
În zilele cu o cantitate mare de polen în aer, încercați să rămâneți în interior pentru a vă limita expunerea cât mai mult posibil.
Când sunteți în aer liber, purtați o mască în timpul sezonului de polen. Particulele de polen sunt suficient de mari încât aproape orice mască concepută pentru alergii să le țină departe. Cu toate acestea, dacă strănutați și tușiți, purtați o mască eficientă împotriva coronavirusului.
Dacă sunteți asimptomatic cu COVID-19, tot ceea ce strănutați vă crește riscul de a răspândi virusul. Cazurile ușoare de COVID-19 ar putea fi, de asemenea, confundate cu alergii.
Agenţia americană pentru alimente şi medicamente amână o decizie cheie privind un vaccin anti-COVID-19.
COVID mai are încă un efect negativ asupra sănătății. Infecția poate duce la hipertensiune arterială.
JN.1 este noua tulpină COVID care se răspândește rapid la nivel global. Ce se știe despre aceasta.
COVID are efecte surprinzătoare. Infecția cu SARS-COV-2 a avut și unele beneficii asupra creierului.
Noua tulpină COVID provoacă o creștere semnificativă a numărului de noi îmbolnăviri.
Asta s-a aflat abia acum despre testele de diagnostic pentru COVID. Care a fost acuratețea lor.
Ce se întâmplă în cazul persoanelor care s-au vaccinat anti-COVID. Care este rolul critic pe care vaccinul l-a avut.
Medicii au explicat la ce să ne așteptăm în ceea ce privește boala COVID. Ce trebuie să știm despre infecția cu SARS-CoV2.
Acest tratament anti-COVID poate avea efecte secundare importante.
Actualizare epidemiologică: cazurile COVID-19 în creștere în Europa.
Acesta este unul din cele mai eficiente tratamente împotriva COVID. Tratamentul se administrează în primele zile de la debutul bolii.
Medicul Carmen Dorobăț ne-a vorbit despre noua variantă COVID-19, EG. 5, care a început să îngrijoreze oamenii în această perioadă.
Un studiu australian a descoperit că pacienții cu long-COVID prezintă umflături ale creierului legate de probleme de memorie și concentrare.
Persoanele diabetice care au avut COVID pot dezvolta sechele. Un studiu arată că aceste riscuri nu sunt doar reale, ci și mai accentuate în anumite categorii de indivizi.