Cameron Green, diagnosticul pe care l-a ținut ascuns 24 de ani: Părinților li s-a spus că nu voi trăi mai mult de 12 ani

Cameron Green - Foto: Agerpres
Cameron Green - Foto: Agerpres

Cameron Green a dezvăluit diagnosticul pe care l-a ținut ascuns 24 de ani. "Nu existau simptome, doar a fost detectată prin ecografii"

Jucătorul australian Cameron Green, în vârstă de 24 de ani, a dezvăluit că s-a născut cu o boală cronică de rinichi și că părinților săi li s-a spus că s-ar putea să nu trăiască mai mult de 12 ani.

Cameron Donald Green este un jucător de cricket australian care joacă pentru Western Australia și Perth Scorchers ca jucător de baseball. El a debutat la nivel internațional pentru echipa națională de cricket a Australiei în decembrie 2020.

Cameron Green a declarat pentru Channel 7 că afecțiunea a fost depistată încă de când s-a născut.

"Părinților mei li s-a spus când m-am născut că am o boală cronică de rinichi. Practic, nu existau simptome, doar a fost detectată prin ecografii", a declarat Green pentru Channel 7 într-un material video difuzat în timpul zilei de deschidere a meciului test dintre Australia și Pakistan.

Boala cronică de rinichi (BCR) este o afecțiune medicală serioasă, caracterizată prin deteriorarea progresivă a funcției renale pe o perioadă extinsă de timp. Această condiție afectează milioane de oameni din întreaga lume și are implicații semnificative asupra sănătății generale. În acest articol, vom explora cauzele, simptomele și modalitățile de gestionare a bolii cronice de rinichi.

"Boala cronică de rinichi este, practic, o boală progresivă a funcției de sănătate a rinichiului tău. Din păcate, al meu nu filtrează sângele la fel de bine ca alți rinichi. Așa că sunt cam la 60% acum, ceea ce reprezintă stadiul 2", a spus Cameron Green, potrivit Reuters.

"Așa că trebuie să-mi păstrez sarea și proteinele destul de scăzute, ceea ce nu este ideal ca jucător de cricket, dar în jurul meciurilor pot ridica din nou acel aport de proteine pentru că petrec atât de mult timp pe teren.

Întotdeauna am făcut totul cum trebuie, mâncând și bând într-un mod profesionist ... dar este o muncă în curs de desfășurare", a declarat el.

Green a declarat că are o funcție renală de 60% și că boala sa era în stadiul 2, în condițiile în care stadiul 5 este cel mai grav.

"În cazul bolii cronice de rinichi există cinci stadii, stadiul unu fiind cel mai puțin grav, iar stadiul cinci fiind transplantul sau dializa", a spus el.

"Rinichii nu se vindecă", a spus el. "Așa că, dacă nu te îngrijești de ei, se poate înrăutăți. Poate nu în decurs de câteva zile, de luni, dar cu siguranță în decursul anilor", a mai spus Cameron Green.

Bolile cronice de rinichi reprezintă o provocare semnificativă pentru sănătatea publică, dar o înțelegere temeinică a cauzelor și a modalităților de gestionare poate contribui la prevenirea și tratamentul acestei afecțiuni. Educația și monitorizarea regulată joacă un rol crucial în abordarea acestei boli, iar adoptarea unui stil de viață sănătos poate fi esențială în menținerea sănătății rinichilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel