Campanie mondială. Se caută în întreaga lume sânge lipsit de antigenul Indian BI

Cătălina Burghelea / 06 dec 2018 / 14:28
Sânge
Sânge

Banca de sânge Oneblood din Florida a obţinut un răspuns extraordinar la campania sa mondială pentru a obţine sânge de la descendenţi pakistanezi, iranieni sau hinduşi, lipsit de antigenul Indian Bl pentru a o ajuta pe Zainab, o fetiţă din sudul Floridei care suferă de cancer, relatează joi EFE.

Potrivit Oneblood, sângele trebuie să fie de tipul 'A' sau 'O' iar donatorii să fie descendenţii '100 %' din tată sau mamă de aceste naţionalităţi, preferabil stabiliţi în SUA al căror sânge să nu aibă respectivul antigen menţionat.

Peste 8.000 de apeluri trimise

După difuzarea anunţului pe reţelele de socializare şi în mediile locale, organizaţia a primit peste 8.000 de apeluri trimise de la persoane din ţară şi din afara ţării, potrivit vicepreşedintei organizaţiei, Susan Forbes. Antigenul este o substanţă străină organismului, susceptibilă sa declanşeze o reacţie imunitară provocând formarea de anticorpi. Prezenţa sa induce o reacţie de respingere, stimulează producerea de imunoglobuline sau anticorpi pentru a lupta împotriva alergenilor.

Am căutat în întreaga lume persoane care pot dona sânge pentru această fetiţă

Potrivit Friedei Bright, de la OneBlood, fetiţa are nevoie de transfuzii de sânge pentru a supravieţui tratamentului de chimioterapie necesar pentru a putea anihila neuroblastomul - un cancer care atacă celulele nervoase. Sângele lui Zainab este lipsit de antigenul Indian B, de aceea organismul său va respinge transfuziile cu sânge care conţin acest antigen. 'Am căutat în întreaga lume persoane care pot dona sânge pentru această fetiţă', a declarat Bright.

Într-un videoclip postat pe site-ul organizaţiei, tatăl fetei, Raheel Mughal, face de asemenea un apel 'din inimă' tuturor persoanelor al căror sânge este compatibil cu cel al fiicei sale. El arată că anul acesta fiica sa a fost diagnosticată cu cancer şi că nici sângele său, nici cel al mamei fetei nu este compatibil cu sângele micuţei Zainab. Potrivit lui Bright, există 'mai puţin de 4 % probabilităţi de a găsi sânge' la o grupă etnică diferită celor menţionate. Responsabila OneBlood a precizat că este nevoie de între şapte şi zece donatori 'robuşti', pentru ca Zainab să poată face faţă tratamentului care i-ar putea salva viaţa.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy