Canada, primul deces cauzat de coronavirus: octogenarul avea și alte afecțiuni

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cruce
Cruce

Canada a anunțat primul deces cauzat de infecția cu noul coronavirus. Este vorba despre un octogenar ce era internat într-un cămin de bătrâni.  

Canada a anunţat luni un prim deces cauzat de coronavirus la un octogenar care a murit ca urmare a consecinţelor infecţiei într-un cămin de bătrâni din Columbia Britanică. „Suntem foarte întristaţi la aflarea veştii că unul dintre rezidenţi noştri din centrul de îngrijiri din Lynn Valley, care fusese contaminat cu Covid-19, a decedat ieri seară”, a precizat pentru presă Bonnie Henry, o responsabilă în domeniul sănătăţii din această provincie din vestul Canadei, notează agerpres.ro. Persoana decedată suferea şi de alte probleme medicale, a precizat aceasta.

Alte două persoane din acest cămin de bătrâni, situat în North Vancouver, cu o capacitate de primire de circa 200 de vârstnici, precum şi două infirmiere ale unităţii au fost de asemenea infectate cu noul coronavirus, potrivit autorităţilor sanitare la nivel de provincie.

În Canada au fost confirmate până luni 72 de cazuri de coronavirus, cele mai multe dintre acestea în Ontario şi Columbia Britanică, dar şi în Alberta şi Quebec.

Parlamentarul canadian Anthony Housefather a declarat postului CTV că a intrat în carantină autoimpusă după ce a aflat că unul dintre participanţii la o conferinţă la care asistase în Washington la începutul lunii martie a fost contaminat cu coronavirus, chiar dacă, potrivit propriilor declaraţii, se simte foarte bine.

Cu câteva ore înainte de anunţarea primului deces, Canada a făcut apel la cetăţenii săi să evite croazierele din cauza riscurilor legate de epidemie, iar Ottawa se pregătea să repatrieze circa 240 de canadieni aflaţi la bordul pachebotului Grand Princess în California.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel