Cancer ovarian, vindecabil 94% descoperit timpuriu. Explicația specialiștilor

Florina Pop |
Data publicării:
Cancer
Cancer

Reprezentantele sexului frumos ar avea o șansă de vindecare de 94% dacă descoperă cancerul ovarian în primul stadiu. 

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer susține, pe baza datelor existente, că, depistat timpuriu, cancerul ovarian ar avea o supravieţuire de până la 94%. Cancerul ovarian are cea mai ridicată rată a mortalităţii dintre toate cancerele ginecologice. Pe 12 mai, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) marchează Ziua mondială de luptă împotriva cancerului ovarian.

1.909 de românce au fost diagnosticate cu cancer ovarian anul trecut, iar 1.121 dintre ele au murit din cauza acestei boli. Cancerul ovarian nu este un diagnostic singular, ci mai degrabă este un termen umbrelă pentru mai mult de 30 de tipuri de cancer care afectează ovarele, trompele uterine şi cavitatea peritoneală.

Cele mai frecvente simptome sunt: balonare persistentă; abdomenul rămâne crescut în dimensiune câteva zile; probleme de alimentaţie - senzaţia de saţietate se instalează rapid; durere în zonele pelvine sau abdominale; urinări frecvente şi urgente; oboseală extremă/persistentă; scădere sau creştere inexplicabilă în greutate; sângerări inter-menstruale sau după instalarea menopauză, arată DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel