Cancer pancreatic. Medicamentul care oferă o nouă opțiune de tratament

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cancerul pancreatic
Cancerul pancreatic

Unii pacienți care suferă de cancer pancreatic și au o anumită mutație genetică pot fi tratați cu un medicament numit olaparib.

Cancer pancreatic, medicament. Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat o nouă opțiune de tratament pentru unii pacienți cu cancer pancreatic care au o mutație genetică specifică (BRCA): medicamentul olaparib (Lynparza).

Noua pastilă a primit verde ca tratament de primă linie a cancerului care s-a răspândit dincolo de pancreas. Olaparib este deja aprobat pentru utilizare în cancerul ovarian și mamar. Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai devastatoare cancere; ratele de supraviețuire sunt cele mai mici dintre cele mai frecvente tipuri de cancer: rata de supraviețuire de 5 ani este de numai 2% până la 9%. Circa 4% până la 9% dintre persoanele care au cancer pancreatic metastazic sunt considerate a purta mutația BRCA.

"Pacienții cu cancer pancreatic metastatic au așteptat mult timp noi opțiuni de terapie pentru boala lor devastatoare. Aprobarea olaparibului oferă o nouă opțiune interesantă de tratament pentru pacienții cu cancer de pancreas metastatic", a spus Julie Fleshman, președinte și CEO al Pancreatic Cancer Action Network, un grup de sprijin pentru pacienți, potrivit webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel