Cancer pancreatic. Medicamentul care oferă o nouă opțiune de tratament

Adisa Codruț / 02 ian 2020 / 19:20
Cancerul pancreatic
Cancerul pancreatic

Unii pacienți care suferă de cancer pancreatic și au o anumită mutație genetică pot fi tratați cu un medicament numit olaparib.

Cancer pancreatic, medicament. Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat o nouă opțiune de tratament pentru unii pacienți cu cancer pancreatic care au o mutație genetică specifică (BRCA): medicamentul olaparib (Lynparza).

Noua pastilă a primit verde ca tratament de primă linie a cancerului care s-a răspândit dincolo de pancreas. Olaparib este deja aprobat pentru utilizare în cancerul ovarian și mamar. Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai devastatoare cancere; ratele de supraviețuire sunt cele mai mici dintre cele mai frecvente tipuri de cancer: rata de supraviețuire de 5 ani este de numai 2% până la 9%. Circa 4% până la 9% dintre persoanele care au cancer pancreatic metastazic sunt considerate a purta mutația BRCA.

"Pacienții cu cancer pancreatic metastatic au așteptat mult timp noi opțiuni de terapie pentru boala lor devastatoare. Aprobarea olaparibului oferă o nouă opțiune interesantă de tratament pentru pacienții cu cancer de pancreas metastatic", a spus Julie Fleshman, președinte și CEO al Pancreatic Cancer Action Network, un grup de sprijin pentru pacienți, potrivit webmd.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy