Cancer pulmonar: responsabil pentru 21% dintre decesele provocate de cancer

Adisa Codruț |
Data publicării:

Cancerul pulmonar este responsabil pentru 21% din decesele provocate de cancer, arată datele publicate joi, 30 mai, de Ziua Mondială fără Tutun, de Eurostat.

În Uniunea Europeană, circa un sfert un sfert din numărul total al morților raportate în 2016 au fost din pricina cancerului. Iar 21% dintre aceste decese au fost din cauza cancerul pulmonar. Informațiile au fost publicate joi, 30 mai, de Ziua Mondială fără Tutun, de Eurostat, potrivit Agerpres.

Cele mai mari cifre de decese cauzate de cancer pulmonar în UE sunt în state precum: Ungaria (27%), urmată de Polonia, Grecia şi Olanda (24%). Iar cele mai puține: Portugalia (15%), Lituania, Letonia şi Suedia (toate 16%).

Conform sursei citate, România se situează sub media din UE - ponderea cancerului pulmonar fiind de 20% în 2016. O situaţie similară s-a înregistrat şi în Germania, Austria, Cehia, Italia, Franţa.

Pe 31 mai se marchează Ziua Mondială fără Tutun, inițiativă venită dinspre Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 1987 ca să atragă atenţia asupra pericolul utilizării țigărilor pentru societate, nu numai pentru fumători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel