Care sunt cele mai întâlnite boli vasculare în România. Dr Sorin Băilă explică

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Sorin Băilă. foto: Agerpres.
Dr Sorin Băilă. foto: Agerpres.

Medicul chirurg Sorin Băilă de la Institutul de Chirurgie Cardiovasculară CC Iliescu din București a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre cele mai frecvente afecțiuni vasculare în România.

Invitatul emisiunii Academia de Sănătate din această săptămână, emisiune realizată de academicianul Irinel Popescu, este doctorul Sorin Băilă, medic primar chirurg în Institutul de Chirurgie Cardiovasculară CC Iliescu din București, șeful secției de Chirurgie vasculară din Institutul amintit, doctor în științe medicale. Acesta a subliniat că specialitatea Chirurgiei vasculare este una tânără în România, de prin anii 2000, în timp ce în spațiul european  și-a făcut apariția prin anii 1980.

”Chirurgia vasculară este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor venoase, arteriale și limfatice ale întregului organism. De departe, cea mai frecventă este patologia venoasă cronică. Pe studiile epidemiologice făcute și în România, practic, prevalența bolii venoase cronice este undeva între 70 și 80%. O prevalență absolut impresionantă care explică și interesul deosebit al lumii medicale pentru pacientul cu boală venoasă cronică. (...)

De departe, cea mai importantă din punct de vedere al morbidității și al mortalității este patologia arterială periferică și când zic artere periferice sunt toate arterele corpului uman, mai puțin arterele intracraniene și arterele coronare, arterele inimii”, afirmă medicul Sorin Băilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel