Care sunt cele mai scârboase locuri din mașină. Ar trebui să le cureți chiar acum. Conțin un număr înfiorător de bacterii

Monika Baciu |
Data publicării:
care sunt cele mai scarboase locuri din masina - FOTO: Freepik
care sunt cele mai scarboase locuri din masina - FOTO: Freepik

Care sunt cele mai scârboase locuri din mașină. Nu mai uita să le cureți. Te poți îmbolnăvi.

Care sunt cele mai scârboase locuri din mașină. Te poți îmbolnăvi dacă nu le cureți. Un expert în curățenie a făcut o listă cu cele mai importante trei zone ale mașinii pe care ar trebui să le curățați mai regulat, deoarece sunt adesea pline de murdărie și bacterii neplăcute.

Care este cel mai murdar loc din mașină

Anita Birges, din Sydney, a curățat locurile cheie din interiorul mașinii sale - inclusiv volanul, maneta schimbătorului de viteze și mânerele ușilor - folosind șervețele antibacteriene. Deși zonele nu păreau murdare, cele trei șervețele au rămas cu urme maro pe fiecare dintre ele, iar volanul era cel mai murdar.

”Sunt întotdeauna șocată de cantitatea de murdărie. Este destul de scârbos”, a spus Anita Birges, potrivit Daily Mail.  

Anita a spus că această treabă rapidă a durat doar cinci minute pentru a finaliza toate cele trei zone. Sarcina ar trebui să fie realizată cel puțin o dată pe săptămână.

Șervețelul folosit pentru a curăța maneta schimbătorului de viteze arăta foarte murdar, în timp ce mânerele ușilor și butoanele geamurilor erau mai puțin murdare.  

Vezi și: Masca de ochi, obiectul banal cu beneficii pentru calitatea vieții. Cercetător: Eficient, economic și neinvaziv

Între trafic, mucegai, gazele de eșapament și orele de stat pe scaun, drumul zilnic spre casă își poate pune amprenta asupra sănătății. Majoritatea suprafețelor, inclusiv ușile toaletelor publice, ecranele telefoanelor și tejghelele din bucătărie, conțin o cantitate mică de materii fecale și alte bacterii periculoase. Aceste zone sunt considerate "puncte de contact", ceea ce înseamnă că mâinile le ating frecvent și răspândesc acești germeni neplăcuți.

Mașina dumneavoastră este plină de mii de puncte de atingere - schimbătorul de viteze, mânerul ușii, volanul, butoanele de la radio. Toate aceste puncte de atingere sunt, de asemenea, susceptibile la bacterii și germeni periculoși, inclusiv materii fecale, care pot conține E-Coli sau Salmonella. Luați în calcul și firimiturile de la gustările pe care le ronțăiți din când în când în mașină și adăugați particule de alimente în descompunere, ceea ce creează un teren propice pentru aceste bacterii.

Potrivit unui studiu realizat de CarRentals.com, există în medie 700 de tulpini de bacterii care se află în interiorul mașinii dumneavoastră. Volanul mediu are aproximativ 629 de unități formatoare de colonii (CFU) pe centimetru pătrat, ceea ce îl face de patru ori mai murdar decât un scaun de toaletă publică. Dacă atingeți volanul, apoi mâncați alimente, vă mușcați unghiile sau vă ștergeți nasul, nu faceți decât să le răspândiți și să vă expuneți la potențiale boli, notează Eat This Not That.

Vezi și: Psiholog, dezvăluire incredibilă: "Putem trăi 147 de ani!". Care e secretul: De aici se nasc bolile. Tata a mai trăit 9 ani. Povestea Părintelui care a crezut mai mult în Biblie decât în propriul corp

Mucegai în ventilatoarele de la aerul condiționat

Gurile de aer condiționat din mașină sunt responsabile pentru suflarea aerului rece sau cald pentru a menține temperatura confortabilă în interiorul mașinii. Cel mai probabil, acestea sunt îndreptate chiar spre fața ta, astfel încât să poți profita de confort.

Dar s-ar putea să vă suflați cu spori de mucegai. Dacă gurile de aerisire ale aerului condiționat sau componentele din spatele lor devin puțin umede, poate crește mucegaiul, care este ușor transportat de fluxul de aer și distribuit în habitaclul mașinii tale. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor avertizează că o expunere constantă la mucegai poate provoca tuse și respirație șuierătoare, precum și iritarea gâtului și a ochilor.

Vezi și: Grâul verde, ce beneficii uimitoare are. Are o cantitate impresionantă de antioxidanți. Cum trebuie să îl consumi

Potrivit Kelley Blue Book, dacă simțiți miros de mucegai atunci când porniți aerul condiționat, sunt șanse ca miezul evaporatorului să dezvolte acest mucegai. Această componentă este ascunsă în spatele gurilor de aerisire ale A/C-ului, în tabloul de bord, ceea ce o face greu de atins. Dar este important să scoți mucegaiul pentru a nu fi predispus la boli și iritații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel