Carmen Negoiță, complet goală pe Internet: Nu trebuie să ne rușinăm de corpul nostru, chiar dacă nu este perfect. Mi-a luat mult timp să învăț ce înseamnă să fii femeie

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Carmen Negoită - Foto: Instagram Carmen Negoiță
Carmen Negoită - Foto: Instagram Carmen Negoiță

Carmen Negoiță, explicație după ce s-a fotografiat goală la 43 de ani. Ce este body shaming și cât de periculos este fenomenul.

Carmen Negoiță a surprins pe toată lumea cu fotografiile pe care le-a publicat în mediul online. La cei 43 de ani pe care-i are, Carmen Negoiță a scăpat de inhibiții și a pozat complet goală.

Fosta soție a omului de afaceri Ionuț Negoiță, fost acționar la Dinamo, a publicat imaginile pe contul de socializare și a explicat de ce a avut curajul să facă acest pas. 

Mulți dintre noi petrecem o mare parte din timp pe site-urile de socializare, conectându-ne cu prietenii, răsfoind fotografiile sau comentând lucruri care ne plac. Adesea, este o distracție inofensivă, dar unul dintre dezavantaje este cât de deschisă este la rușinarea corporală.

Comentariile privind aspectul unei alte persoane sunt mult prea frecvente. Este posibil să fi văzut în reviste articole de tipul "Evaluați sau dați cu ardoare", în care oamenii sunt încurajați în mod activ să judece dacă ei cred că cineva arată bine sau rău în ceea ce poartă. Printre caracteristicile comune se numără, de asemenea, celebrități fără machiaj, celebrități în bikini și celebrități care s-au îngrășat sau care par mai slabe.

Ce este body shaming?


Body shaming este definită ca fiind acțiunea de a face comentarii negative și nepotrivite despre greutatea sau dimensiunile unei alte persoane. În mod frecvent, acest lucru este ceva la care sunt supuse persoanele supraponderale, dar există o tendință din ce în ce mai mare de a-i critica pe cei care arată "prea slabi".

Body shaming este omniprezentă. Este prezentă în reviste, ziare, emisiuni de televiziune, filme, conversații între prieteni, pe internet și pe site-urile de socializare. Comentariile pot fi răutăcioase și uneori folosite în comedii de prost gust.

Nimeni nu ar trebui să trăiască într-o lume în care să fie făcut să se simtă prost în legătură cu corpul său de către alte persoane, mai ales având în vedere că oamenii sunt adesea suficient de critici cu privire la propriul aspect fizic.

Printre exemplele șocante de body shaming se numără un prezentator de la Fox News care a spus că Kelly Clarkson ar trebui "să nu mai mănânce pizza pentru o vreme". O fotografie crudă în care Kim Kardashian, însărcinată, a fost comparată cu o balenă a devenit virală pe rețelele de socializare, iar fosta vedetă Girls Aloud, Cheryl Cole, a făcut campanie împotriva umilirii corporale după ce a fost supusă unor miștouri crude despre corpul ei subțire.

Consecințele body shaming sunt grave, indiferent dacă te pedepsești pe tine sau pe altcineva, și pot contribui la probleme de sănătate mintală.

De ce este atât de periculoasă body shaming?

Cercetările au arătat că body shaming poate accentua problemele legate de alimentația problematică. De exemplu, "rușinea față de grăsime" poate determina o persoană să mănânce mai mult și să se îngrașe suplimentar.

La celălalt capăt al scalei, o persoană căreia i se spune în mod constant că este prea slabă poate începe să mănânce mai puțin din cauza stresului sau pentru că este prea speriată să se îngrașe din cauza controlului.

"Nu trebuie să ne rușinăm de corpul nostru, chiar dacă nu este perfect"

 

"Sunt bucuroasă că fac parte din proiectul lui Vali Bărbulescu despre body shaming și bullying emoțional.

Chiar dacă am fost mereu sigură pe mine, mi-a luat mult timp să învăț ce înseamnă să fii femeie și încă mai învăț.

Maturizarea precoce și intrarea în energia masculină m-a ținut mult timp departe de a înțelege ce înseamnă corpul femeii.

Când am rămas gravidă, vedeam cum corpul meu se modifică, dar nu știam de ce.

Am învățat totul singură, mi-am cumpărat cărți și mi-am promis ca eu voi vorbi cu copiii mei deschis despre toate aceste lucruri.

Nu trebuie să ne rușinăm de corpul nostru, chiar dacă nu este perfect și nu trebuie să acceptăm părerile celorlalți ca fiind valorile noastre.

Dar nici nu trebuie să ignoram faptul că un corp sănătos aduce beneficii atât din punct de vedere al sănătății, cât și al self esteem-ului", a scris Carmen Negoiță în descrierea fotografiilor publicate pe Instagram.

Este timpul să ne abținem de la postarea de comentarii jignitoare pe un forum public, unde chiar și persoana despre care se discută le poate vedea, și să punem capăt body shaming-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel