Carnea de miel, preţ DUBLU de Paşte 2022. Cât ne va COSTA

Carnea de miel - Foto: Pexels
Carnea de miel - Foto: Pexels

Vești proaste pentru români. Carnea de miel va fi mult mai scumpă în anul 2022. Care sunt motivele acestei scumpiri?

Mielul de Paşte va fi mai scump faţă de anul trecut.

Primele luni din 2022 au adus scumpiri în agricultură, pe fondul crizei din energie. Acum, războiul din Ucraina riscă să genereze o adevărată criză alimentară, în special pe piața cerealelor, potrivit DC BUSINESS.RO

Prețurile la îmgrășăminte și carburanți a crescut foarte mult, ceea ce va duce, automat, la creșterea preţului cărnii de miel.

Dacă în 2021 kilogramul de miel se vindea cu 20 lei/kg, în 2022 o să se vândă cu minim 40 lei/kg.

"Dacă o să ofere aceleași prețuri la export pentru Paște va fi undeva la 40 - 45 de lei kilogramul. Au explodat prețurile peste tot. Foarte mulți dintre fermieri preferă să își dea animalul viu că au zis că sunt foarte mulțumiți la prețul care li se oferă. Bănuiesc că va fi undeva la 40-45 lei. Este un preț estimativ.", a declarat Merlusca Marioara, Asociatia crescătorilor de animale Valea Muntelui - Agas.

Românii preferă să cumpere mielul viu

"Am discutat cu un fermier și mi-a spus că este sunat în fiecare zi dacă are miei de vânzare dar nu vrea să îi vândă deocamdată. Un miel viu se vinde cu aproximativ 20 de lei kilogramul.", a explicat Merlusca Marioara, Asociatia crescătorilor de animale Valea Muntelui - Agas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel