Cât de sigure sunt testele pentru COVID-19: explicațiile unui medic

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Covid-19, sange
Covid-19, sange

Testele pentru COVID-19 ar trebui făcute de două ori în locuri diferite, pentru mai multă siguranță, înainte de internare, cel puțin asta susține un medic după ce a relatat experiența unui coleg.

Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, a relatat experiența unuia dintre colegi, care a făcut trei teste în trei locuri diferite, unul fiind pozitiv, iar celelalte două negative. „Un coleg de-al nostru care şi-a făcut o testare în aceeaşi zi în trei laboratoare diferite pregătindu-se să plece în vacanţă. Primul test a ieşit pozitiv, următoarele două teste negative”, a spus ea.
Ea a arătat că ar trebui să se facă câte două teste fiercărui pacient, să se preleveze probe pentru două teste și să se facă la laboratoare diferite, pentru un rezultat cert.
„Dacă la ieşire trebuie două, de ce nu trebuie două la intrare? Sunt situaţii în care oameni sănătoşi au intrat în spital”, a afirmat dr. Monica Pop, citată de Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel