Cât de ușor putem lua orice boală contagioasă. Exemple trăite de un medic de familie

Cumparaturi
Cumparaturi

Dr Mihaela Pop povestește ce ușor putea lua o boală infecto - contagioasă într-o simplă ieșire la cumpărături. 

O clipă de neatenție și lipsa elementară de igienă individuală și colectivă sunt îndeajuns ca să iei orice boală contagioasă, nu doar coronavirusul, arată dr Mihaela Pop, cunoscut medic de familie. 

„Intru în (supermarket, n.r.) să-mi iau apă și pâine. Din galantar aproape mă trag de mână niște struguri albi, frumoși. Parcă le și simt gustul! Iau o pungă și, când să pun mâna pe un ciorchine să-l extrag din locul lui, printre boabe se ivește un gândac de bucătărie! Nuuu! Renunț! Plătesc ce am cumpărat și mă duc la aprozarul de alături. În fața mea un cuplu; mai bătrâni decât mine. Cu un aer superior îl execută pe vânzător: „ -Dă-mi aia, ba nu aialaltă, dă-mi te acolo...!” El se tot scobește-n nas. Sunt la mai mult de doi metri în spatele lor. La un moment dat el se înfige într-un ciorchine de struguri și ia din vreo trei locuri diferite câteva boabe să guste. Și iar se scobește-n nas. Aruncă ciorchinele peste ceilalți struguri și înhață altul din care gustă. Se scobește iar în nas, mai scormonește după un ciorchine, îi dă și ei să guste, mai gustă și el, îl pune la loc și-i indică vânzătorului alți struguri pe care să i-i cântărească. Își scarpină iar nasul, ia o piersică de pe tejghea, o miroase îndeaproape, o strânge să vadă dacă e moale și-o pune la loc.

Ce voiam să vă spun? 

Bolile infectocontagioase, în covârșitoarea lor majoritate sunt boli ale lipsei elementare de igienă individuală și colectivă”, a povestit dr Mihaela Pop, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0