Câte zile este sănătos să păstrați mâncarea gătită în frigider

Adisa Codruț |
Data publicării:
Frigider  FOTO: Pixabay
Frigider FOTO: Pixabay

După ce o gătim, mâncarea nu ar trebui să stea afară mai mult de două ore.

Odată preparată și lăsată să se răcească, mâncare se depozitează în frigider, însă nici acolo nu trebuie ținută cu zilele. Se recomandă ca mâncarea gătită, pusă la rece, să fie consumată în următoarele trei sau patru zile deoarece, deși procesul de creștere a bacteriilor este încetinit la frigider, asta nu înseamna că bacteriile nu se pot dezvolta chiar și la temperaturi scăzute.

Experții mai precizează că fileul de pește, carnea de pui și carnea tocată pot sta la frigider în jur de două zile. În schimb, carnea de vită sau de porc pot rezista fără probleme timp de trei zile.

Lactatele - aproximativ o săptămână, ouăle crude - mai puțin de cinci săptămâni, fructele și legumele - o săptămână: ciuperci, conopidă, broccoli, afine; respectiv trei săptămâni: mere, lămâi, lime, potrivit cumsa.ro.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel