CCR, decizie: carantina, NECONSTITUȚIONALĂ! Prima reacție a Guvernului Orban

Adisa Codruț / 25 iun 2020 / 17:27
Ordin
Ordin

CCR a decis, joi, că prin ordin de ministru nu poate fi instaurată carantina. Ionel Dancă a făcut primele declarații după ce a decis CCR.

Curtea Constituţională a României (CCR), a decis, joi, ca fiind neconstituţională măsura carantinei în cazul persoanelor care vin în ţară, în contextul pandemiei de coronavirus. De semenea, mahgistrații au arătat că este neconstituțional dreptul Parlamentului de a aproba HG privind starea de alertă. Întreaga decizie o puteți citi pe DC News. 

Imediat după aflarea veștii, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a făcut primele declarații: 

„Avem două decizii ale Curții Constituționale pe care le așteptăm să fie comunicate în mod oficial și evident vom aștepta și motivarea acestor decizii pentru a putea avea toate elementele la dispoziție și a face o evaluare în întregime a acestor dispoziții. În momentul de față, potrivit informațiilor apărute în spațiul public cu privire la deciziile Curții, sunt două lucruri esențiale”, a spus Ionel Dancă. 

Ce măsuri va lua Guvernul, aflați pe DC News

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy