Ce operații estetice SĂ NU FACI vara. Dr. Cristian Nițescu: Vorbim de anumite mituri perpetuate din inerție

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Operatii estetice. Foto: Unsplash / Joeyy Lee
Operatii estetice. Foto: Unsplash / Joeyy Lee

Dacă întrebi în jur, mulți îți vor spune că nu se fac operații estetice vara, dar Dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie estetică şi doctor în ştiinţe medicale, chirurg cu peste 10.000 de intervenții la activ, explică ce e și ce nu e adevărat în toate aceste mituri. 

Începutul verii reprezintă momentul optim pentru plănuirea vacanțelor. Și, pentru că o vacanță este cu atât mai reușită cu cât te simți mai bine în pielea ta, cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul fizic, atât femei cât și bărbați, încep să-și planifice consultațiile la clinicile de chirurgie estetică. 

Una dintre cele mai dese întrebări primite de chirurgii esteticieni în această perioadă face referire la operațiile estetice nerecomandate pe timp de vară. 

Mai exact ce operații estetice trebuie evitate în timpul verii?

„În ziua de azi ne bucurăm de un confort termic atât de ușor de asigurat și întreținut încât nu există nicio operație estetică ce nu poate fi realizată în timpul verii. Ba mai mult, pacienții încep din ce în ce mai des să își împartă concediul de vară în două părți: Prima dată vor să realizeze operația estetică pe care o tot amână din lipsă de timp, pentru ca mai apoi să plece mulțumiți în vacanță” arată Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie estetică şi doctor în ştiinţe medicale, este un reputat chirurg estetician din România, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu și peste 10.000 de operații estetice la activ, membru a numeroase societăți științifice naționale și internaționale.

Potrivit acestuia, sfaturile cu privire la evitarea anumitor operații estetice în timpul verii ar fi apărut În SUA, la începutul anilor 1970.

„În SUA vorbim de zone extrem de diferite din punct de vedere al climei. Mai mult decât atât, în anii ’70, multe dintre meserii implicau activitate în aer liber și, deci, expunerea prelungită la factorii de mediu. Tocmai din acest motiv, oamenii erau informați să nu se expună la căldură sau frig extrem. În prezent, foarte puține mai sunt meseriile practicate la -10 sau +40 grade Celsius. Așadar, informațiile care aveau sens în urmă cu 50 de ani reprezintă astăzi simple mituri perpetuate din inerție, adaugă dr. Cristian Nițescu. 

Recomandări post-operatorii

Cu toate acestea, fiecare operație estetică vine la pachet cu un set de recomandări postoperatorii. Spre exemplu, în primele 15 zile după o operație de mărire a sânilor nu se recomandă expunerea directă la soare a cicatricilor proaspete de la nivelul sânilor. 

De asemenea, expunerea alternativă a pielii la temperaturi calde şi reci poate exercita o presiune de adaptare accentuată, tulburări de microcirculaţie şi un proces de oxigenare insuficientă. Nu în ultimul rând, vântul şi umezeala cauzează deshidratare la nivelul pielii şi pot provoca fisurarea şi descuamarea sa.

„În prezent, aceste recomandări sunt extrem de simplu de respectat și presupun un efort minim din partea pacientului. Tocmai de aceea spun că nu există operații estetice care nu pot fi realizate într-un anotimp anume. Orice operație estetică poate fi realizată indiferent de perioada anului în care ne aflăm, cu respectarea unor minime recomandări postoperatorii,” adaugă dr. Cristian Nițescu. 

Recuperarea

Cât durează perioada de recuperare în cazul intervențiilor estetice?

„Îmbunătățirea tehnicii operatorii și, totodată, tehnologiile de ultimă generație cu care lucrează în prezent un chirurg estetician fac ca recuperarea postoperatorie să fie extrem de rapidă. În cazul operațiilor minim invazive precum injectarea de acid hialuronic sau toxină botulinică, recuperarea durează aproximativ 24 de ore. În cazul operațiilor de remodelare nas, implant mamar sau mentoplastie, recuperarea durează între 10 și 15 zile,” spune dr. Cristian Nițescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel