Ce se întâmplă în cazul celor trei medici cu COVID-19, care au părăsit spitalul. DSP: „S-a demarat o anchetă paralelă!

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Anchete în paralel se derulează în cazul celor trei medici testați pozitiv la COVID-19, care au părăsit spitalul peste noapte.

DSP, o comisie a spitalului și poliția, derulează în paralel anchete în cazul celor trei medici internați, pozitivi la COVID-19, care au părăsit spitalul peste noapte.
Narcis Stoian, director DSP Gorj, a relatat în exclusivitate pentru DC Medical, că s-a făcut o verificare în urma unei sesizări venite pe mailul instituției, în car se specifica faptul că sunt persoane care părăsesc unitatea medicală, „S-a constatat că lipsesc trei pacienți, toți trei fiind cadre medicale confirmate cu COVID-19, internate în secția Boli Infecțioase. S-a dispus o anchetă, s-a demarat și o anchetă paralelă a poliției pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cele trei persoane au fost aduse înapoi la spital cu ambulanțele, le-a identificat poliția la locațiile de domiciliu și au fost aduse la spital și internate din nou”, a explicat el.
Cele trei cadre medicale au acum dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În parale conducerea unității medicale a dispus o anchetă în paralel. „În momentu de față am constituit la nivelul spitalului o comisie de anchetă internă care va stabili de ce au plecat, dacă au plecat, și dacă au fost respectate protocoalele și procedurile medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase. După ce am acest raport pot răspunde la întrebarea „de ce au plecat„”, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Gorj.
El a mai arătat că, fiind testați pozitivi, nu s-a putut vorbi încă cu cele trei cadre medicale. „Comisia va lua legătura cu dânșii, vedem care va fi comunicarea cu dânșii, având în vedere  că sunt pozitivi și după ce sunt stabilite concluziile le vom comunica”, a mai spus Dumitru Vienescu.

Vă reamintim că cele trei persoane, medici, testate pozitiv la COVID-19, au fost internate la spital, dar au fugit din spital fără să anunțe. Toate trei au fost găsite la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel