Ce se întâmplă în corpul tău când alergi. Unele modificări sunt surprinzătoare

Angela Sabău |
Data publicării:
Alergare      Foto: Pixabay
Alergare Foto: Pixabay

Alergarea poate avea unele efecte nebănuite în corp și minte. Iată ce poate să facă în în doar câteva minute. 

Este cunoscut faptul că mișcarea, în general, îmbunătățește sănătate, ajută la formarea mușchilor și menține inima sănătoasă. Dar mișcarea nu îmbunătățește doar sănătatea fizică, ci și pe cea mintală.

Pe măsură ce continuați să faceți efort și să alergați mai tare și mai repede,corpul începe să producă endorfine. Acești hormoni acționează ca un stimulent în organism, provocând ceea ce mulți numesc un „high natural”, adică o star4e asemănătoare cu cea pe care o dau drogurile.

Patru efecte ale alergării

Alergarea îmbunătățește gestionarea stresului

Încetinește eliberarea hormonilor de stres, cum ar fi cortizolul, care poate ajuta să evitați creșterile mari de stres și anxietate. Alergarea că antrenează să faceți față stresului și provocărilor zilnice fără să vă panicați. Vă veți simți mai puțin stresat pe măsură ce încetați să vă mai gândiți. Acest lucru se datorează faptului că alergarea poate reduce imediat activitatea în cortexul frontal. Drept urmare, alergatul este cel mai simplu și mai sănătos mod de a scăpa de rutina zilnică.

Alergarea crește productivitatea

Creșterea productivității este vizibilă în câteva săptămâni de la începerea unui program de exerciții. Exercițiile fizice sporesc energia, combat stresul, combat oboseala și îmbunătățesc bunăstarea generală. Când sunteți fericit și plin de energie, sunteți mai eficient și mai productiv în toate aspectele vieții tale. Este mult mai ușor să vă concentrați pe ceea ce faceți. Acest lucru vă va crește productivitatea și vă va permite să realizați mai mult în mai puțin timp.

Alergarea crește încrederea în sine

Când alergați în mod regulat, veți observa că faceți progrese. Unii alergători constată că atunci când își îndeplinesc în mod constant obiectivele de ritm sau de kilometraj, sau depășesc un record personal, stima de sine se îmbunătățește. De asemenea, aspectul tonifiat care vine de la alergare, ridică nivelul de încredere. Deci, dacă sunteți un adult cu o stimă de sine scăzută, mergeți la alergat și urmăriți-vă creșterea încrederii.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: O nouă variantă a virusului HIV: pare să fie mai virulentă și are o progresie mai rapidă către SIDA

Alergarea previne declinul cognitiv

Alergarea activează zona creierului responsabilă de funcțiile executive, cum ar fi controlul atenției, memoria de lucru și flexibilitatea cognitivă. Vă va ajuta să vă concentrați asupra obiectivelor dvs. Menținerea aptitudinii fizice poate ajuta la menținerea fluxului normal de sânge către țesutul cerebral, reducând riscul de deteriorare.

Așa că, data viitoare când vă chinuiți să vă ridicați din pat pentru alergarea de dimineață sau vă gândiți să săriți peste sală, gândiți-vă la toate beneficiile pe care le veți culege, „din cap până în picioare”.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel