Ce știi despre uleiul de măsline poate fi greșit. Care este MOTIVUL

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Când mergi la cumpărături și pe listă se află și uleiul de măsline, alegerea lui de pe raft poate fi o nebunie. Încărcat cu grăsimi mononesaturate bune, acest tip de ulei este esențial pentru sănătatea inimii. Dar să știi ce ulei de măsline să alegi și cum să-l folosești odată ce ajungi acasă, aici lucrurile se complică. Se pare că există o mulțime de dezinformări despre uleiul de măsline.

1. Ai auzit des că uleiul de măsline „bio” este de cea mai bună calitate.

Termenul „bio” sună promițător. Înseamnă doar că nu există alte ingrediente sau uleiuri în produs. Uleiul de măsline bio este, de fapt, sub cel extravirgin, considerat cel mai sănătos, deoarece are cea mai mare concentrație de polifenoli, care acționează ca un antioxidant în organism. Uleiul de măsline „bio” are mai puțini polifenoli, dar are în continuare beneficii pentru sănătate. Are și o aromă mai neutră.

2. Uleiul de măsline extravirgin are mai puține grăsimi și calorii

Toate uleiurile de măsline au același număr de calorii și grăsimi. 

3. Nu poți găti cu ulei de măsline extravirgin

Unii oameni spun că uleiul de măsline extravirgin este prea delicat pentru a fi gătit, fiind indicat doar pentru salate și sosuri. Însă, uleiul de măsline extravirgin poate fi folosit și la prăjeli, dar, atenție, are o aromă mai puternică. Deci, trebuie utilizat cu prudență. 

4. Gătitul distruge beneficiile uleiului de măsline

Total fals! Nu vei anula beneficiile uleiului de măsline pentru sănătate în timp ce îl gătești. Poate pierde din aromă, dar cantitatea de polifenoli este aceeași. 

5. Majoritatea uleiului de măsline este fals

Există zvonuri conform cărora uleiul de măsline de pe rafturile magazinelor nu este deloc real, ci diluat sau înlocuit cu alte uleiuri mai ieftine. Dar, potrivit unei analize a uleiurilor de măsline extravirgin realizată de FDA, doar trei dintre cele 88 de uleiuri testate nu au reușit să îndeplinească standardele de puritate (iar cercetătorii au recunoscut că acestea ar fi putut fi „fals pozitive”). 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel