Ce trebuie să știe un părinte informat? Recomandări Ro Vaccinare

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentanții campaniei naționale de vaccinare anti-COVID recomandă părinților să nu-și trimită copiii la școală dacă în ultimele 24 de ore a apărut un semn de boală precum febră, tuse sau durere în gât.

Doctorii de la Societatea Națională de Medicina Familiei le recomandă părinților să nu-și trimită pruncii la școală dacă aceștia au făcut, în ultimele 24 de ore, febră, și-au pierdut gustul sau mirosul, au avut dureri de cap sua musculare.

”Ce trebuie să știe un părinte informat?

Copilul NU va merge la școală, va rămâne la domiciliu, dacă în ultimele 24 de ore a apărut cel puțin unul dintre următoarele semne de boală:

- febră;

- tuse;

- dureri în gât;

- dificultăți în respirație;

- pierderea gustului sau mirosului;

- dureri musculare;

- dureri de cap;

- secreție nazală;

- tulburări digestive.

În această situație, se va contacta telefonic medicul de familie împreună cu care părintele va decide cea mai corectă atitudine de urmat. În funcție de evoluția stării de sănătate, medicul va stabili tratamentul și dacă este necesară o vizită directă. Mesaj primit de la Societatea Naţională de Medicina Familiei”, se arată pe pagina de Facebook a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel