Ce vom face de Paști: cum iei Lumina și Sf. Paști de la biserică

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Deces
Deces

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, într-o conferință, că ministerul și BOR au încheiat un acord pentru a da oamenilor Sfânta Lumină și Sfintele Paști. 

COVID-19, Paști. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a explicat marți seara, 14 aprilie, într-o conferință de presă, că azi a fost semnat un acord între MAI și Patriarhia Română. ”Vom ajuta BOR la împărțirea Sf. Paști și a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim în noaptea Învierii”, a declarat ministrul Vela. 

În urma acordului s-a stabilit ca Sfintele Paști să se distribuie credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 7.00 - 17.00. ”În declarația pe propria răspundere se va face precizarea pentru ridicarea Sfintelor Paști de la Biserică. Se va asigura respectarea distanței sociale”, a mai precizat ministrul.

Legat de credincioșii bolnavi și cei peste 65 de ani, Sf Paști se distribui cu respectarea măsurilor de protecție. ”Distribuirea Sfintei Lumini, aduse de la Ierusalim, se va face de către voluntarii parohiilor și de către patrulele sub coordonarea MAI, aflate în misiune sâmbătă. Credincioșii vor fi putea ieși respectând regulile de distanțare sociale, să fie evitată formarea grupurilor mai mari de trei persoane. În noaptea de Înviere e permisă circulația preoților. Știu că ne e greu tuturor, dar e nevoie să respectăm regulile, doar așa putem să trecem peste această perioadă dificilă pentru toți”, a spus Marcel Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel