Ceasul inteligent care-ți spune că ai COVID înainte ca tu să știi

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:

O echipă de cercetători de la Școala de Medicină Icahn din Mount Sinai, SUA, a găsit dovezi care sugerează că ceasurile inteligente pot detecta simptomele COVID-19 înainte ca o persoană să afle că e infectat.

Cercetători de la Mount Sinai, SUA, susțin că un ceas inteligent ar depista infecția COVID înainte ca persoana să afle că are coronavirus. Unul dintre semnele timpurii ale unei infecții COVID-19 este inflamația în zonele infectate ale corpului, iar când începe inflamația, corpul răspunde modificând ușor fluxul sanguin. Iar această schimbare a fluxului de sânge poate fi văzută prin modificări ușoare ale bătăilor inimii unei persoane - fapt detectabil de ceasurile inteligente.

Și când se întâmplă o schimbare bruscă prelungită, cum ar fi variabilitatea susținută a ritmului cardiac, dispozitivul poate detecta și asta. În urma testului celor de la Mount Sinai, voluntarilor li s-a cerut să poarte ceasul inteligent cu normă întreagă și să instaleze o aplicație de ceas care să caute în mod specific schimbări susținute ale bătăilor inimii. Cercetătorii au descoperit că smartwatch-urile au reușit să arate că două treimi dintre voluntari au fost infectate în medie cu șapte zile înainte ca ei să observe orice simptom.

Alături de studiul celor de la Mount Sinai mai e o cercetare realizat de specialiști de la Universitatea Stanford care susține ideea că ceasurile inteligente pot detecta foarte des o infecție COVID-19 cu până la o săptămână înainte de apariția simptomelor, potrivit medicalxpress. 

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel