Cei 6 români de pe vasul Diamond Princess, ținuți în carantină la București, au plecat acasă

Dana Lascu |
Data publicării:
vasul Diamond Princess
vasul Diamond Princess

După două săptămâni de stat în carantină pentru coronavirus într-un spațiu al Primăriei Capitalei, cei 6 români repatriați de pe vasul de croazieră Diamond Princess au plecat acasă. 

Cei 6 români, repatriați acum două săptămâni din Japonia, de pe nava de croazieră Diamond Princess, și care au fost ținuți în carantină din cauza noului coronavirus timp de 14 zile, au plecat astăzi acasă. Niciunul nu s-a îmbolnăvit, în condițiile în care de pe nava în cauză 6 persoane au murit din cauza Covid-19. 

Anunțul încheierii carantinei a fost făcut de primarul general al Capitalei, pe pagina sa de Facebook. 

„Veste bună! Cele șase persoane venite de pe vasul de croazieră din Japonia, care au stat în carantină în locația pusă la dispoziție de către Primăria Capitalei, au plecat azi acasă. Nu au prezentat simptome, iar analizele au ieșit bine. Nu erau infectate cu coronavirus", a scris Gabriela Firea.

În afară de aceștia, alte șase persoane continuă carantina în același loc. Este vorba de români care fie au călătorit în zone afectate, Italia sau China, fie au avut contact direct cu italianul bolnav de Covid-19. 

Legat de restul românilor de pe nava Diamond Princess, reprezentanții MAE precizat, pe 3 martie, că șapte cetățeni români, membri ai echipajului, transferați în cursul săptămânii trecute la o unitate medicală din localitatea Wako, prefectura Saitama, se află în continuare în carantină. La același spital au fost transferați și ceilalți doi cetățeni români, tot membri ai echipajului, care rămăseseră inițial pe vas, urmând ca și aceștia să fie supuși unei perioade suplimentare de carantină de 14 zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel