Cei imunizați cu ambele doze de vaccin COVID nu ar transmite virusul. Studiu din Israel

Adisa Codruț / 19 ian 2021 / 20:14

Un studiu făcut în Israel susține că persoanele care s-au imunizat cu ambele doze de vaccin Pfizer nu ar transmite virusul infecției COVID.

O cercetare realizată în Israel susține că e puțin probabil ca persoanele care și-au făcut ambele doze de vaccin împotriva COVID să transmită virusul la alte persoane. 102 cercetători de la Centrul Medical Sheba din Israel au participat la un studiu care a demonstrat asta. Cercetarea a mai arătat că în urma administrării celor două doze de vaccin specialiștii au dezvoltat de până la 20 de ori mai mulți anticorpi la COVID în prima săptămână de la vaccinarea cu cea de-a doua doză a serului Pfizer-BioNTech.

Doar doi cercetători au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi, dar unul dintre aceștia avea sistemul imunitar compromis. Cercetarea a mai concluzionat că participanții la studiu au prezentat anticorpi chiar mai mari decât pacienții care s-au recuperat după o formă gravă de COVID-19, potrivit Antena 3.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy