Cel mai bun lucru pentru sănătatea creierului. Acad. prof. univ. dr. Vlad Ciurea: Trebuie să prioritizăm lucrurile

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
creier - FOTO: Freepik@Captură YouTube@Dr. Sanador
creier - FOTO: Freepik@Captură YouTube@Dr. Sanador

Acesta este secretul unui creier sănătos. Acad. prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea ne-a explicat ce trebuie, de fapt, să facem. Este cel mai simplu lucru cu putință.

Într-o lume mereu în mișcare, în care presiunea și ritmul alert ne împing să ne ocupăm de tot mai multe lucruri în același timp, este vital să ne amintim de importanța prioritizării și a găsirii unui echilibru. Cu toții simțim adesea tentația de a face prea multe lucruri în același timp, crezând că astfel vom fi mai productivi sau mai eficienți. Cu toate acestea, realitatea este că acest comportament poate aduce mai mult rău decât bine.

Cel mai simplu lucru pentru sănătatea creierului

Acad. prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea, medic neurochirurg, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, care este cel mai simplu lucru pe care îl putem face pentru sănătatea creierului.

Este unul dintre cele mai simple și eficiente moduri de a menține creierul în formă optimă. Atunci când ne odihnim, creierul nostru are ocazia să se refacă și să își consolideze conexiunile neuronale, ceea ce poate îmbunătăți memoria, concentrarea și alte funcții cognitive.

Vezi și: Testele care arată cât de sănătoși sunt plămânii. Dr. Cristian Oancea: Ne indică gradul de afectare

"Să ne relaxăm. Trebuie să prioritizăm lucrurile, să nu facem 10 lucruri odată pentru că nu este nimic bun. În momentul în care vedem că nu putem să rezolvăm totul, să tragem puțin pe dreapta. Cum se spune în popor, să lucrăm cu frâna de mână trasă",  a explicat acad. prof. univ. dr. Vlad Alexandru Ciurea, medic neurochirurg, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

În plus, odihna adecvată poate reduce nivelul de stres, care poate afecta negativ funcționarea creierului. Este recomandat să dormim între 7 și 9 ore pe noapte pentru a ne asigura că creierul nostru beneficiază de odihna de care are nevoie.

Pe lângă somnul suficient, pauzele regulate în timpul activităților zilnice pot fi, de asemenea, benefice pentru sănătatea creierului. Aceste pauze pot ajuta la reducerea oboselii mentale și la îmbunătățirea capacității de concentrare. Deci, chiar și într-o lume agitată și solicitantă, să nu subestimăm puterea și importanța odihnei pentru sănătatea și funcționarea optimă a creierului nostru.

Vezi și: Cel mai bun mod pentru a susține procesul de detoxifiere al ficatului. Dr. Ovidiu Calapod: Este singura metodă eficientă

Sănătatea creierului - FOTO: Freepik@yakult

Stresul, impact negativ asupra creierului

Stresul poate avea un impact semnificativ negativ asupra creierului și funcțiilor sale. Atunci când suntem expuși la stres cronic sau intens, creierul nostru poate suferi diverse efecte adverse. Suprasolicitarea creierului poate fi manifestată printr-o varietate de simptome și semne, iar acestea pot varia în funcție de gradul și cauzele suprasolicitării.

Suprasolicitarea creierului poate duce la dificultăți în a vă concentra asupra unei sarcini sau a unei activități, ceea ce poate afecta performanța la muncă sau în alte aspecte ale vieții.

Totodată, se pot observa dificultăți în procesele cognitive precum memoria, învățarea și rezolvarea problemelor. Suprasolicitarea creierului poate duce la schimbări de dispoziție, iritabilitate sau sentimente de anxietate și stres crescut.

În plus, persoanele suprasolicitate pot avea dificultăți în a adormi sau în a menține un somn odihnitor din cauza gândurilor agitate sau a preocupărilor constante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel