Celine Dion, "abia se poate mișca". Ce se întâmplă cu artista, diagnosticată cu o boală dură: Boala ei este incurabilă!

Celine Dion - Foto: Instagram Celine Dion
Celine Dion - Foto: Instagram Celine Dion

Ce se întâmplă cu Celine Dion. Apropiații artistei au făcut anunțul momentului despre starea ei.

Celine Dion se confruntă cu probleme și mai mari de sănătate. La 55 de ani, îndrăgita artistă suferă de o boală neurologică incurabilă care o transformă în "statuie umană".

În una dintre ultimele sale apariții, Celine Dion a dezvăluit că are "sindromul omului rigid" care transformă suferinzii în "statui umane". Atunci, cu lacrimi în ochi, cântăreața le-a mărturisit fanilor într-un mesaj video că are probleme de sănătate.

"Bună tuturor! Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să vă contactez. Îmi lipsiți atât de mult și abia aștept să fiu pe scenă și să vorbesc cu voi în persoană. După cum știți, am fost întotdeauna o carte deschisă și nu eram pregătită să spun nimic înainte, dar sunt gata acum. Mă confrunt cu probleme de sănătate de mult timp și mi-a fost foarte greu să fac față provocărilor și să vorbesc prin ce am trecut.

Recent, am fost diagnosticat cu o tulburare neurologică foarte rară, numită sindromul persoanei rigide, care afectează unu din un milion de oameni. Deși încă învățăm despre această afecțiune rară, acum știm că acesta este ceea ce a cauzat toate spasmele pe care le-am avut", a transmis Celine Dion. 

Vezi și: Până la ce vârstă poți să bei lapte și ce este, de fapt, laptele fără lactoză. Care e cea mai bună brânză pentru adulți: Este perfectă!

Anunțul momentului despre Celine Dion

Ei bine, se pare că problemele de sănătate ale lui Celine Dion continuă să se agraveze, iar apropiații ei au declarat că probabil nu se va mai întoarce niciodată pe scenă.

Potrivit RadarOnline.com, surse apropiate situației au dezvăluit că artista este într-o stare mult mai gravă decât lasă să se vadă, în timp ce se luptă cu boala.

"Ca să fiu sinceră, abia se poate mișca", a declarat o sursă, care a completat că Celine Dion "muncește din greu pentru a-mi recăpăta puterea".

"Celine are dureri enorme. Ea are cea mai bună echipă medicală pe care banii o pot cumpăra, dar lucrurile nu arată bine. Boala ei este incurabilă. Și oricât de mult a muncit cu medici și terapeuți, pur și simplu nu se simte mai bine", au mai declarat pentru sursa citată anterior.

Mai mult, în cele mai grele momente din viața ei, cei 11 frați pe care artista îi are sunt alături de ea și o ajută să depășească aceste momente. 

"Celine are 11 frați și surori care locuiesc în Canada. Este un sistem de sprijin uimitor și plin de iubire pentru ea în timpul unei perioade de criză personală", a mai spus sursa.

"Este o luptă prin care trebuie să treci singur, mai ales atunci când încerci să păstrezi lupta în privat", a mai spus sursa.

Ce este sindromul omului rigid

Sindromul omului rigid, boala care a pus-o la pat pe Celine Dion, este o tulburare neurologică care are caracteristici ale unei boli autoimune.

Printre principalele simptome ale bolii se numără:

- rigidizarea musculară în trunchi și membre,

- hiper-rigiditate,

- durere debilitantă 

Vezi și: Ce a făcut Alexandru Rafila de când e ministru. Șerban Bubenek: A făcut într-un an de zile ce nu s-a făcut în ultimii ani. Sunt încrezător că se poate

- anxietate cronică.

Boala este etichetată ca o tulburare rară în care "spasmele musculare pot fi atât de violente încât pot disloca articulațiile și chiar rupe oasele".

Sindromul omului rigid poate fi adesea confundat cu alte boli, cum ar fi scleroza multiplă, Parkinson, fibromialgia sau boala psihosomatică.

Cauza bolii este necunoscută, dar unii cercetători cred că ar putea fi vorba de o reacție autoimună, notează National Center for Advancing Translational Sciences.

Mai multe despre boala lui Celine Dion - citește în continuare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel