Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, recomandare: nu călătoriți în Mykonos, Santorini, Rhodos şi alte zece insule greceşti

Adisa Codruț |
Data publicării:
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

Reprezentanții Centrului European pentru Controlul Bolilor recomandă evitarea câtorva insule grecești din pricina numărului mare de cazuri COVID.

Turiștii sunt sfătuiți să evite destinații precum Mykonos, Santorini, Rhodos şi alte zece insule greceşti. Recomandarea Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor vine după o creştere a numărului de infecţii.  

Grupul de 13 insule include şi unele dintre cele mai populare destinaţii turistice, precum Mykonos, Santorini sau Rhodos, care sunt viztate de milioane de turişti în fiecare vară. Grecia s-a bazat pe promovarea insulelor drept locuri în care nu există cazuri de COVID („COVID-free”) pentru a atrage turiști. ”Aşteptăm să vedem cum va reacţiona piaţa turistică”, a declarat Manolis Markopoulos, preşedintele Asociaţiei hotelierilor din Rhodos, despre decizia ECDC, arată B1 TV.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi,  29 iulie, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Lista statelor cu risc epidemiologic va intra în vigoare din 1 august. Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână. 

Principalele modificări survenite sunt:

-în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona galbenă au intrat: 
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Suriname și Insulele Feroe;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen;

-în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay. 

Autoritățile mai subliniază că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. Iar copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel