China blochează intrarea în țară a persoanelor care vin din Belgia şi Marea Britanie

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Măsuri de siguranță în aeroporturi
Măsuri de siguranță în aeroporturi

China blochează accesul vizitatorilor care vin din Marea Britanie sau Belgia, din cauza pandemiei.

China blochează accesul vizitatorilor care vin din Marea Britanie sau Belgia, din cauza epidemiei. De asemenea, înăsprește regulile de acces pe teritoriul său pentru alte câteva ţări. Virusul pandemic este stopat, în mare măsură, în China. Ţara şi-a închis practic graniţele la sfârşitul lunii martie şi a redus drastic zborurile internaţionale, dar şi-a deschis prudent porţile în ultimele luni. Însă potrivit unui comunicat publicat miercuri pe site-ul Ambasadei Chinei la Londra, guvernul anunţă că "a decis să suspende temporar intrarea cetăţenilor non-chinezi prezenţi în Regatul Unit", chiar dacă aceştia sunt titulari de vize sau permise de şedere în China. "Această suspendare este o măsură temporară necesară prin situaţia actuală a COVID-19", se precizează în comunicatul citat de Agerpres.
Un anunţ similar apare în limba chineză pe site-ul Ambasadei Chinei în Belgia.
Regatul Unit este una dintre ţările cele mai afectate de coronavirus, cu peste un milion de contaminări, inclusiv aproape 48.000 de decese.
Pe lângă Marea Britanie şi Belgia, mai multe ambasade chineze din ţări precum Franţa, Statele Unite, Germania, Singapore şi Canada au anunţat o înăsprire a măsurilor de acces pe teritoriul chinez.
Vizitatorii, chinezi sau străini, din aceste ţări trebuie să prezinte acum două teste de depistare (serologic şi PCR) efectuate în cele două zile premergătoare îmbarcării, pentru a fi validate de ambasada chineză în ţara în care se află.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel