China luptă cu COVID-19 cu măștile și combinezoanele făcute de americani pe teritoriul ei. Exporturile în SUA, restricționate

Dana Lascu |
Data publicării:
Coronavirus, China. Foto: printscreen Xinhua Video
Coronavirus, China. Foto: printscreen Xinhua Video

COVID-19: China nu permite companiilor americane care dețin fabrici pe teritoriul ei să trimită în SUA articolele medicale precum măști, combinezoane și kituri de testare coronavirus. Chinezii folosesc marfa produsă de americani pentru că e superioară calitativ celei pe care o fac ei.

Companiile americane care operează în China nu mai pot să importe articolele vitale în lupta contra COVID-19, deoarece guvernul de la Beijing are nevoie de exact acele articole, de înaltă calitate, pentru propriile eforturi pentru a învinge pandemia, notează DailyMail Online.

China a impus restricții companiilor americane la export cu produse care au fost aprobate de mult timp de FDA (Food and Drug Administration), deoarece acestea sunt de calitate superioară măștilor, combinezoanelor și a altor obiecte de protecție personală realizate de firmele din China pentru consumul intern.

Departamentul de Stat și mai multe companii din SUA au declarat joi pentru The Wall Street Journal că milioane de kituri de testare sunt blocate în depozite din China, care refuză să le lase să plece din țară către SUA.

Spre exemplu, PerkinElmer Inc, o firmă de tehnologie medicală cu sediul în Boston, Massachusetts, nu a reușit să livreze 1,4 milioane de kituri de testare pentru COVID-19.

Testele lor sunt blocate în fabrica din orașul chinez Suzhou, după ce guvernul central din Beijing a impus restricțiile, arată publicația americană.

Potrivit site-ului web al PerkinElmer, compania a dezvoltat un kit de testare „în timp real" pentru COVID-19. Compania a declarat WSJ că „lucrează" cu autoritățile din Beijing pentru a rezolva problema.

O altă firmă cu sediul în SUA, 3M, întâmpină dificultăți în a obține acordul autorităților de la Beijing pentru a livra măști de tip N-95 necesare de urgență în spitale americane copleșite de numărul de pacienți, notează DailyMail Online.

Un oficial al Partidului Comunist din Shanghai a declarat pentru compania 3M, care are sediul în Minnesota, că orașul său „se bazează pe măștile N-95 produse local pentru 3M, în eforturile de prevenire a COVID-19 și nu are alternative viabile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel