Chirurgia robotică, minim invazivă: dr. Bogdan Marțian explică ce avantaje aduce

Angela Sabău / 31 aug 2020 / 21:43
EXCLUSIV
Dr. Bogdan Marțian. Foto: DC MEDICAL
Dr. Bogdan Marțian. Foto: DC MEDICAL

Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador, a vorbit la interviurile DC Medical și DC News despre avantajele chirurgiei robotice, ca parte a chirurgiei minim invazive.

Dr. Bogdan Marțian, șeful Secției de Chirurgie Generală din Spitalul Clinic Sanador, a fost la interviurile DC Medical și DC News, unde a vorbit despre avantajele chirurgiei robotice. Iată ce a spus el despre chirurgia minim invazivă: „Chirurgia robotică este partea chirurgiei minim invazive, alături de laparoscopie. De foarte multă vreme sunt larg acceptate, statuate și acceptate diferențele importate între chirurgia clasică și chirurgia minim invazivă. Și evident că această chirurgie robotică vine după sine cu toate avantajele chirurgiei minim invazive, care înseamnă acces mai bun în spații  greu accesibile deschise clasic, imagine mărită, precizie mai bună a gesturilor și confort pentru pacient, atât intraoperator, cât și postoperator, pentru că în chirurgia minim invazivă, practic, dispar complicațiile legate de incizia chirurgicală, complicațiile legate de inciziile mari, adică exact heniile incizionale sau eventrațiile, așa cum mai sunt ele cunoscute”, a explicat el.

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy