CHLORPHENAMINUM - prospect

DCMedical Team / 14 apr 2021 / 16:20
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

CHLORPHENAMINUM - prospect. Acţiune: Antialergic antihistaminic H1 din generaţia 1, cu efect sedativ moderat şi cu efecte antimuscarinice.

CHLORPHENAMINUM - prospect

Denumirea comercială: CLORFENIRAMIN

Prezentare: Comprimate  

Indicații: În dermatologie: urticarie acută şi cronică, eczeme, dermatită atopică şi de contact, prurit, eritem solar, înţepături de insecte. În medicina internă: boala serului, edem Quincke, migrenă, colită ulceroasă, alergii medicamentoase. În oftalmologie: procese alergice oculare. În O.R.L.: rinită alergică, coriză de fân

Contraindicații: Hipersensibilitate la clorfenamină, insuficiență renală (IR) şi insuficiență hepatică (IH) avansată, stări depresive. La pacienţi cu risc de retenţie urinară. La pacienţi cu risc de glaucom cu unghi închis.

Atenție!: Prudenţă la pacienţii cu presiune intraoculară crescută, tulburări cardiovasculare, hipertensiune arterială (HTA), astm bronşic, la copii şi la pacienţii în vârstă. A nu se asocia cu: alcool, cu medicamentele depresive ale sistemului neervos central (SNC), cu atropina şi alte substanţe atropinice (antidepresive, antiparkinsoniene, anticolinergice, spasmolitice, disopiramidă, neuroleptice fenotiazinice). Nu este recomandată utilizarea de către femeile însărcinate şi în perioada de alăptare. Nu se recomandă şoferilor sau celor cu activităţi de precizie.

Reacții adverse: Somnolenţă, oboseală, iritaţie gastrică.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy