Cifra magică a aromaterapiei. Ce reprezintă numărul 7 și cum îți influențează sănătatea. Ce ulei esențial nu trebuie să lipsească din trusa de medicamente

Monika Baciu |
Data publicării:
cifra magica a aromaterapiei - FOTO: Freepik@tetenio
cifra magica a aromaterapiei - FOTO: Freepik@tetenio

Cifra magică a aromaterapiei este 7. Acest număr este strâns legat de starea de sănătate.

Cifra magică a aromaterapiei este 7 sau multiplu de 7. Aromaterapia este un tratament holistic de vindecare care folosește extracte naturale de plante pentru a promova sănătatea și bunăstarea. Uneori se numește terapie cu uleiuri esențiale. Aromaterapia folosește uleiuri esențiale aromatice în scop medicinal pentru a îmbunătăți sănătatea corpului, a minții și a spiritului. Aceasta îmbunătățește atât sănătatea fizică, cât și cea emoțională.

Distilarea uleiurilor esențiale este atribuită perșilor în secolul al X-lea, deși este posibil ca această practică să fi fost folosită cu mult timp înainte. Informații despre distilarea uleiurilor esențiale au fost publicate în secolul al XVI-lea în Germania. Medicii francezi din secolul al XIX-lea au recunoscut potențialul uleiurilor esențiale în tratarea bolilor.

Medicii au devenit mai stabili în secolul al XIX-lea și s-au concentrat pe utilizarea medicamentelor chimice. Cu toate acestea, medicii francezi și germani au recunoscut în continuare rolul plantelor naturale în tratarea bolilor.

Termenul "aromaterapie" a fost inventat de un parfumier și chimist francez, René-Maurice Gattefossé, într-o carte pe care a scris-o pe această temă și care a fost publicată în 1937. Acesta descoperise anterior potențialul curativ al lavandei în tratarea arsurilor. Cartea discută despre utilizarea uleiurilor esențiale în tratarea afecțiunilor medicale.

Vezi și: Ce investigații trebuie să faci dacă ai peste 50 de ani. Boala de care trebuie să afli. Toader: Are debut brusc. Ar putea constitui un semal de alarmă

Cifra magică a aromaterapiei

Aromaterapia este considerată atât o artă, cât și o știință. Recent, aromaterapia a câștigat mai multă recunoaștere în domeniile științei și medicinei.

Dr. Angela Laur, specialist în aromaterapie a explicat la Mi-Th Influencer, cu Mirela Vescan şi Thea Haimovitz de la DC NEWS ce reprezintă, de fapt, cifra 7 din aromaterapie. 

”În aromaterapie sunt mai multe principii. Una din principiile aromaterapiei este legată de cifra 7. Dacă avem o răceală se vindecă în 7 zile, cu uleiurile esențiale se vindecă mai repede. Dacă este o infecție urinară, avem 14 zile, adică de două ori câte 7.

Când e vorba de corpul fizic e 7 și 14. Dacă vorbim despre corpul emoțional, energetic și hormonal e cifra 21. În 21 de zile se formează noi rețele neuronale, corpul se transformă, scăpăm de anumite obiceiuri, traume pe care le-am preluat din societate, din familie...

Noi transformăm aceste paterne în 21 de zile”, a explicat dr. Angela Laur, în cadrul emisiunii Mi-Th Influencer, cu Mirela Vescan şi Thea Haimovitz de la DC NEWS.

Vezi și: Ce este Barocamera. Ioan Lascăr, dezvăluiri despre dosarul deschis după Colectiv: E vorba de o bombă cu oxigen. Vă spun clar că nu s-a instalat niciodată! Nu trebuia eu să obțin avizele, ci spitalul

Cum se folosește uleiul esențial

”În aromaterapie dacă vrem să folosim uleiul esențial pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci îl folosim 21 de zile. 7 sau 10 zile pauză. În felul acesta, avem o lună. 

Luna viitoare iar avem 21 de zile în care îl folosim și 10 zile pauză, în cazul în care folosim același ulei esențial sau același mix de uleiuri esențiale”, a mai explicat dr. Angela Laur. 

Ce ulei esențial nu trebuie să lipsească din trusa de medicamente

Dr. Angela Laur a explicat ce ulei esențial nu trebuie să lipsească din trusa de medicamente. 

”Lavanda e unul din uleiurile de bază, cu efecte majore care chiar trebuie să fie în trusa de farmacie a fiecărei familii. Vine din latină de la ”lavare”. Spală tot de ce nu mai avem nevoie, de ce vrem să curățăm. Spală pielea, spală sufletul de frici, în special de frica de a dormi singur. Se folosește foarte mult la copii, de coșmaruri de noapte. 

Vezi și: Cancerul de piele, proporții înspăimântătoare. Care e principala cauză. Ioan Lascăr: E agresivă! Acum operez săptămânal câteva, în urmă cu câțiva ani vedeam 1 - 2 pe lună

Face parte din uleiurile esențiale prohormonale. Lavanda este pentru tot ceea ce înseamnă tiroida, indiferent de ce fel de diagnostic avem. Lavanda echilibrează. 

Uleiurile cu care lucrez eu sunt de trei nuanțe: roz, galben și verde. Lavanda intră în categoria roz și sticluțele respective reprezintă mijlocul corpului nostru, faptul că ne aduc în starea de echilibru și pe plan emoțional, hormonal și fizic. 

Lavanda este un ulei esențial care nu are contraindicații. Și bebelușii, femeile însărcinate, oamenii în vârstă îl pot folosi. E unul din uleiurile esențiale care pot fi aplicate pe piele în stare nediluată. Lavanda nu are vârstă. Putem să o aplicăm pe orice tip de ten și indiferent dacă tenul este tânăr sau mai puțin tânăr”, a mai explicat dr. Angela Laur.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel