Cîmpeanu: Copiii de grădiniță și din ciclul primar merg de miercuri la școală, indiferent de incidența COVID-19

Cum vor funcționa școlile
Cum vor funcționa școlile

Reîncepe școala în forță! Copiii de grădiniță și din ciclul primar, precum și cei din școlile speciale vor merge miercuri la cursuri indiferent de incidența COVID-19, iar în localitățile unde aceasta este sub 1 la mia de locuitori vor reîncepe școala cu prezență fizică și elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 „Miercuri, 5 mai, toți elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, toți copiii din grădinițe și toți elevii școlilor speciale vor începe școala cu prezență fizică, indiferent de rata de infectare. Este vorba de 1.400.000 de elevi. De asemenea, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie - și este vorba de un număr de 2.057 de localități astăzi cu rata de infectare mai mică de 1 la mie - vor începe școala și elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a tot cu prezență fizică. Elevii claselor terminale vor începe școala luni, 10 mai. Absolut toți elevii claselor terminale - a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, clase terminale din învățământul post-liceal - vor începe școala cu prezență fizică luni, 10 mai", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la TVR.

El a anunțat că pe site-ul Ministerului Educației a fost afișată, marți, lista localităților cu incidența COVID-19 și că peste 50% dintre cadrele didactice și 44% din totalul personalului din învățământ - s-au vaccinat împotriva COVID-19, marea majoritate făcând și rapelul.

Evaluarea națională va începe pe 22 iunie, iar bacalaureatul - pe 28 iunie, iar până până atunci procentul cadrelor didactice vaccinate împotriva COVID-19 va crește.

„Niciodată Ministerul Educației nu a făcut teste pentru elevi. Testele antigen rapide sunt administrate de personal medical angajat de Ministerul Sănătății. Acest personal medical, din păcate, e deficitar. Pe de altă parte, un raport al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) foarte bine fundamentat explică de ce aceste teste non-invazive, care pot să fie folosite în școli, nu pot fi luate în considerare în calculul general al ratei de infectare. Pe de altă parte, aceste teste non-invazive, conform procedurilor actuale, ar trebui să fie confirmate prin teste antigen rapide, deci, prin teste care sunt considerate invazive, după care ar trebui să fie validate prin teste PCR. Această procedură, în opinia INSP, ar complica mai mult lucrurile decât ar ajuta”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt50
YesMy - smt4.1.0