Cinci boli pe care le poți face din cauza dușului cald. Dilată vasele de sânge și afectează inima

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
dusului cald - FOTO: Freepik@rosshelenphoto@drobotdean
dusului cald - FOTO: Freepik@rosshelenphoto@drobotdean

Cinci boli pe care le poți face din cauza dușului cald. Una dintre ele afectează vasele de sânge și inima.

Cinci boli grave pe care le poți face din cauza dușului cald. Un chirurg cardiovascular trage un semnal de alarmă. Medicul susține că dușurile calde ne pot afecta sănătatea.

Dușul cu apă prea fierbinte poate afecta pielea, părul și sistemul imunitar în moduri negative. În timpul lunilor de toamnă și iarnă, un duș fierbinte este una dintre cele mai bune modalități de a vă încălzi dacă simțiți frigul.

De ce să nu faci duș fierbinte

Potrivit Dr. Mahyar Maddahali, un practician medical specializat în chirurgie vasculară și cunoscut sub numele de Dr. Max pe TikTok, dacă temperatura apei este prea mare, poate fi nocivă pentru sănătatea dumneavoastră.

El a postat un videoclip pe canalul său în răspuns la un bărbat care se plângea că nu poate face duș cu soția sa pentru că îi place apa prea fierbinte.

Vezi și: Persoanele care nu ar trebui să consume cafea. Are efecte negative, agravează anumite boli

Dușul cald afectează pielea

Există cinci moduri în care dușurile extrem de fierbinți pot afecta sănătatea, a spus Dr. Max. Primul este că poate cauza uscarea pielii. 

”Există unele uleiuri naturale pe pielea ta care mențin pielea umedă. Apa fierbinte le poate spăla complet, așa că uscăciunea poate apărea. Apa prea fierbinte poate dilata vasele de sânge sub pielea ta, astfel încât să provoace roșeață și iritație”, a spus dr. Max, potrivit Express.

Părul, afectat de dușul fierbinte

Dușul fierbinte ar putea afecta și părul. Temperatura ridicată a apei poate provoca iritații ale scalpului, ceea ce poate afecta sănătatea generală a părului.

”De asemenea, apa prea fierbinte poate cauza deteriorarea părului”, a mai spus medicul.

Vezi și: Ce este pelicula albă de pe murături. Ce poți să pățești dacă le consumi așa. Cum îți dai seama dacă nu mai sunt bune de mâncat

Dușul fierbinte duce la leșin

Leșinul este, de obicei, rezultatul unei scăderi bruste a tensiunii arteriale sau a fluxului sanguin insuficient către creier. Dacă te confrunți cu probleme de sănătate sau te simți rău, este important să consulți un medic pentru a identifica cauza și a primi sfaturi profesionale.

Modificările bruște ale temperaturii apei în timpul unui duș fierbinte pot afecta circulația sângelui, dar nu este o modalitate sigură sau eficientă de a trata problemele de sănătate.

O expunere prelungită la temperaturi ridicate poate duce la dilatarea vaselor de sânge și la scăderea tensiunii arteriale, ceea ce, în unele cazuri, poate provoca senzații de amețeală sau slăbiciune.

Este important să fii atent la temperatura apei și să nu stai prea mult timp sub un jet de apă fierbinte, mai ales dacă te simți deja obosit sau slăbit. De asemenea, este esențial să fii conștient de propria toleranță la căldură și să eviți schimbările bruște ale temperaturii. În cazul în care ai deja probleme de tensiune arterială scăzută sau alte probleme de sănătate, ar fi indicat să consulți un medic pentru sfaturi specifice legate de expunerea la căldură.

”Dacă faceți dușuri fierbinți prea mult timp, poate scădea tensiunea arterială și poate cauza leșin”, a mai spus dr. Max.

Vezi și: Cum înghițim antibiotice fără voia noastră. Alexandru Rafila: Se practică lucrul acesta. Asta e problema!

Dilatarea vaselor de sânge, impact asupra inimii

Pe de altă parte, dilatarea anormală sau excesivă a vaselor de sânge poate fi asociată cu diverse afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă congestivă sau alte boli de natură cardiovasculară.

Dușul fierbinte compromite sistemul imunitar

Când vine vorba de temperatura optimă pentru duș, dermatologul din New York, Robert Anolik, a spus că apa ar trebui să fie ”caldă”, undeva între 36°C și 40°C.

Demratologul a sfătuit că oamenii ar trebui să se abțină de la dușuri extrem de fierbinți în principal din cauza posibilelor leziuni ale pielii.

”Bariera pielii este alcătuită din proteine ​​și uleiuri ale pielii care împiedică apa să evaporate din piele, protejând-o de lumea exterioară. Este una dintre primele noastre linii de apărare împotriva infecțiilor și poluării”, a spus dermatologul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel