Cinci obiceiuri care dăunează pielii. Majoritatea femeilor greșesc

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cinci obiceiuri care dăunează pielii - Foto: Freepick @kiraliffe
Cinci obiceiuri care dăunează pielii - Foto: Freepick @kiraliffe

Cinci obiceiuri pe care le au majoritatea doamnelor și domnișoarelor le au dăunează tenului.

Datorită efectelor nocive la care tenul este expus pe tot parcursul zilei (de la razele soare și aerul poluat până la machiaj), refacerea și reînnoirea celulelor tenului în timpul somnului este foarte importantă.

Acest lucru este confirmat de rezultatele a numeroase studii. Un somn bun este asociat cu refacerea celulelor tenului și stoparea procesului de îmbătrânire. Cu toate acestea, multe doamne și domnișoare fac, în mod constant, aceleași greșeli grave, care împiedică refacerea și păstrarea frumuseții pielii.

Uleiul care încetinește albirea părului. Ai nevoie de doar două ingrediente

Ce trebuie să eviți înainte de a merge la culcare pentru a-ți menține pielea tânără și elastică cât mai mult timp. Află cele cinci obiceiuri care dăunează pielii.

1. Nu te speli pe față înainte de a merge la culcare. După o zi grea, când ești obosită, tot ce vrei este pui capul de pernă și uiți să te speli pe față. Dacă ai pielea sensibilă sau uscată, este absolut necesar să te speli pe față înainte de culcare. Apa îndepărtează murdăria și substanțele poluante care se acumulează pe piele pe parcursul zilei.

Dacă acestea nu sunt îndepărtare, pe piele apar coșuri, iar procesul de îmbătrânire se accelerează. Dacă ești prea obosită să o faci păstrează, cel puțin șervețelele cu apă micelară pentru față pe noptieră.

2. Ai renunțat la retinol în lupta împotriva semnelor îmbătrânirii. Dacă mergi la un dermatolog sperând să face proceduri care vor întârzia semnele îmbătrânirii, medicul îți va recomanda, probabil, să folosești retinol. Potrivit Harvard Health Publishing, derivații din vitamina A stimulează producția de colagen care combate ridurile.

Cu toate acestea, retinoizii accelerează reînnoirea celulelor pielii și pot provoca iritații, după cum au arătat studii recente. Această iritare te poate convinge că pielea ta nu tolerează retinoizii și vei  renunța complet la ei.

Nu te grăbi! Amână procedura pentru o noapte sau două, recomandă dermatologii. De îndată ce tenul se va restabili, poți relua această practică. Utilizează întotdeauna o cantitate mică de substanță (de mărimea unui bob de mazăre).

Masca cu efect natural de lifting care te va cuceri. Iată cum se pregătește acasă

 3. Uiți să aplici retinoizi în mod regulat. Retinoizii pot fi dificil de utilizat în fiecare zi. Cu toate acestea, consecvența este cheia rezultatelor. Vei vedea cele mai bune rezultate anti-îmbătrânire după 12 luni de utilizare a retinoizilor.

Se recomandă aplicarea zilnică a acestora pe frunte și nas. După aceea, aplică pe obraji și bărbie, evitând zonele din jurul ochilor și a buzelor. Repetă procedura  de două ori pe săptămână.

4. Te bazezi pe antioxidanții greșiți. Unii antioxidanți se consumă cel mai bine dimineața, în primul rând, vitamina C. Potrivit unei recenzii publicate în Pharmacognosy Review, radicalii liberi sunt substanțe care atacă celulelor sănătoase, contribuind la apariția bolilor în întregul organism.

Un ser bun cu vitamina C poate fi costisitor, așa că nu pierde banii folosindu-l noaptea, când pielea ta nu va beneficia la maximum de el. Dacă vei lua antioxidanți noaptea, aplică un ser care conține resveratrol.

De asemenea, poți folosi mai mulți antioxidanți odată, deoarece varietatea acestora oferă o protecție mai cuprinzătoare tenului. Este ca și cum ai mânca o varietate de legume cu diferiți nutrienți.

Sarea, secretul frumuseții și tinereții. Cum o folosești să reduci cearcănele și la ce te ajută dacă o pui pe buze

5. Folosești scrubul prea insistent și prea des. Atât nepăsarea, cât și excesul de entuziasm sunt periculoase când vine vorba despre îngrijirea pielii. Nu ceda îndemnului de a folosi des un scrub, mai ales, dacă folosești deja un retinoid.

În primul rând, este prea mult: retinoidul își face deja treaba stimulând reînnoirea celulară. Combinarea retinoizilor cu un scrub crește riscul de iritație a tenului. Folosește scrubul o dată pe săptămână, acest lucru fiind suficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel