Cireșele, secretul de LUX anti-îmbătrânire. Legătura cu SOMNUL, depresia și dantura

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ciresele – FOTO: Pexels@Susanne_Jutzeler
Ciresele – FOTO: Pexels@Susanne_Jutzeler

Cireșele sunt nu doar gustoase, ci și sănătoare, datorită vitaminelor pe care le conțin. În plus, au și rolul de a detoxifia organismul.

Cireşele prezintă în compoziţia lor substanţe care le transformă în medicamente foarte importante, fiind adevăraţi combatanţi în lupta contra afecţiunilor cauzate de stresul actual. Antocianinele au un rol antiinflamator şi antioxidant, melatonină este un hormon cu rol foarte important pentru un somn liniştit iar acidul hidroxicinamic ajută la protejarea mucoasei din stomac împotriva bacteriilor şi microbilor ce pot să provoace gastroenterita.

Sursă de vitamine

Cireșele au un conținut de 70% apă, dar proporția de 30% o reprezintă complexul de vitamina B care confer energie și magneziu. Astfel, combat depresia și oboseală. Cireșele conțin puține calorii, astfel că sunt indicate și persoanelor care se află la dietă.

Un alt beneficiu important, mai ales dacă dorești să slăbești, este că cireșele sunt o gustare recomandată în curele de slăbire, deoarece au puține calorii (100 grame de cireșe au 50 de calorii) și sunt bogate în apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, au foarte multe vitamine, ceea ce susține întărirea metabolismului, aspect foarte util atunci când ai deficit caloric.

Cireşele mai conţin şi provitamina A precum şi alte minerale, cum ar fi potasiu, calciu, fosfor, acid pantotenic şi fier. Fiind şi o sursă foarte bună de vitamina C, care ajută la controlarea nivelului colesterolului și reglează circulația sanguină.

Vezi și: Pacienții, amendați dacă NU merg la medicul de familie. De când se va aplica

Beneficiile cireșelor

Cireșele au beneficii multiple pentru organism precum:

- Scad durerea musculară și scheletică

- Scad nivelul colesterolului

- Reduc oboseala și ajută la un somn liniștit

- Indicate persoanelor hepatice elimină pietrele la rinichi 

- Previn deshidratarea datorită conținutului ridicat de apă

- cireşele au rol antiinflamator şi albesc dinții

Vezi și: Înjurăturile, sănătoase și rezultatul unui "vocabular dezvoltat". De ce este bine să înjuri

Efect pozitiv asupra pielii

Cireşele au nivelul cel mai ridicat de antioxidanţi dintre fructe. Antioxidanţii combat radicalii liberi din corp, care ne fac să arătăm bătrâni.

Consumul zilnic al unui suc de cireșe încetineşte procesul de îmbătrânire, conform cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Michigan. Sucul de cireşe este recomandat şi ca tratament alternativ pentru alte afecţiuni ale pielii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel