Ciuhodaru, despre legea educației pentru sănătate: Proiectul va fi votat joi în PE

Angela Sabău |
Data publicării:
Tudor Ciuhodaru    Sursa foto: Facebook.com/pg/TudorCiuhodaru
Tudor Ciuhodaru Sursa foto: Facebook.com/pg/TudorCiuhodaru

Legea educației pentru sănătate propusă de medicul Tudor Ciuhodaru ar putea fi accesibilă în toate țările europene, dacă va fi votată în plenara Parlamentului European.

Proiectul de Lege propus de Tudor Ciuhodaru ar urma să fie votat în plenul Parlamentului European. 

”Educația pentru sănătate va fi accesibilă în toate țările europene. Proiectul meu de rezoluție va fi votat joi în plenara Parlamentului European. E prima rezoluție a unui europarlamentar român ce are șanse să fie adoptată în acest mandat. «Unitate în diversitate», deviza Uniunii Europene, înseamnă pentru noi și dreptul la educație pentru sănătate. 

Am depus și în Parlamentul României legea educației pentru sănătate. Legea Ciuhodaru prevede ca fiecare dintre noi să beneficieze chiar din școală de cunoștințele privind adoptarea unui stil de viață sănătos, să aibă noțiuni de bază de anatomie, fiziologie, igienă (de la spălatul corect pe mâini până la spălatul corect pe dinți), precum și noțiuni de prim ajutor.

Pentru a fi cu adevărat eficientă educația pentru sănătate trebuie să fie cunoscută precum alfabetul sau tabla înmulțirii.-

Într-o Europă în care prevenția este extrem de importantă, este normal să susținem ca educația pentru sănătate să fie accesibilă oriunde și oricând, oricărui cetățean european. Și nu uitați că noi doar împreună facem bine România”, a scris medicul Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Mai multe detalii citiți pe DC News.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel