Ciumă bubonică: patru persoane confirmate și mai multe suspectate, în Mongolia

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Ciuma  FOTO: Pixabay
Ciuma FOTO: Pixabay

Un bărbat din vestul Mongoliei este suspect de ciumă bubonică, după ce a consumat carne de marmotă. Alte două persoane au murit deja, patru persoane fiind confirmate cu această boală.

Un caz suspect de ciumă bubonică a fost raportat în provincia Khovd din vestul Mongoliei, potrivit unor surse citate de agerpres.ro. Un rezident din districtul Tsetseg în vârstă de 37 de ani este în prezent izolat într-un spital local, mai arată sursele citate. Bărbatul a consumat carne de marmotă, iar în prezent este în stare critică, a adăugat ministerul Sănătății mongol, avertizând cetăţenii să nu vâneze marmote şi să nu consume carnea acestora. Între timp, cel puţin 22 de persoane cu care bărbatul a intrat în contact au fost plasate în carantină, potrivit aceleiași surse.

Deşi vânătoarea marmotelor este ilegală în Mongolia, numeroşi locuitori consideră rozătoarea o delicatesă şi ignoră legea. Astfel, de la începutul acestui an, 13 cazuri suspecte de ciumă bubonică au fost raportate în această ţară asiatică, dintre care patru au fost confirmate prin teste de laborator.

Un bărbat de 42 de ani a murit de ciumă bubonică în aceeaşi provincie marţi, iar un adolescent de 15 ani a decedat din aceeaşi cauză în provincia Govi-Altai din vestul ţării la jumătatea lunii iulie.

Ciuma bubonică este o boală bacteriană care poate fi răspândită de puricii de pe rozătoare sălbatice precum marmotele şi poate ucide un adult în mai puţin de 24 de ore, dacă nu este tratată la timp, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel