CNAS asigură tratamentul pentru toţi pacienţii cu amiotrofie spinală eligibili

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tratament pentru amiotrofie spinală
Tratament pentru amiotrofie spinală

CNAS asigură tratamentul pentru toţi pacienţii cu amiotrofie spinală eligibili, potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

CNAS a primit fondurile necesare pentru includerea în tratament a pacienţilor cu amiotrofie musculară spinală (AMS) înscrişi de medicii specialişti pe listele de aşteptare. Mai exact, este vorba despre 86 de pacienţi, dintre care 38 copii şi 48 de adulţi, care au nevoie de tratament cu nusinersen, conform evaluărilor medicilor specialişti. De asemenea, fondurile suplimentare asigură şi continuitatea tratamentului iniţiat până în prezent la 66 de copii cu AMS, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

"Este un efort financiar foarte mare pe care statul român îl face pentru a asigura tratamentele extrem de scumpe de care pacienţii cu amiotrofie musculară spinală au atât de multă nevoie. Din fericire, tratamentul pe care îl punem la dispoziţia pacienţilor are rezultate foarte bune. În urma negocierilor cu firma care asigură acest tratament pe piaţa din România, căreia îi mulţumesc pe această cale pentru implicare şi sprijin, am reuşit să planificăm costurile cu acest tratament astfel încât cheltuielile generate în sistem să nu afecteze finanţarea celorlaltor terapii din programele de sănătate", a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.

Centrele nominalizate prin Ordinul preşedintelui CNAS care vor derula tratamentul AMS din cadrul programului naţional de boli rare sunt:

a) Centrul naţional medical clinic de recuperare neuropsihomotorie pentru copii "Dr. Nicolae Robănescu" Bucureşti;

b) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii Cluj;

c) Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" Bucureşti;

d) Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu" Bucureşti;

e) Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Louis Ţurcanu" Timişoara;

f) Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu;

g) Institutul Clinic Fundeni;

h) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa;

i) Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Agrippa Ionescu" Bucureşti;

j) Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara;

k) Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca;

l) Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Lista centrelor în care se acordă acest tip de tratament poate fi suplimentată în funcţie de solicitările unităţilor sanitare care îndeplinesc criteriile de includere din chestionarele de evaluare prevăzute în actele normative în vigoare.

Tratamentul se administrează prin puncţie lombară (intratecală) efectuată de medici cu pregătire specială (anestezişti, neurologi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel