CNAS, decizie: pacienții cu dializă pot fi mutați temporar la alt centru, dacă apar cazuri de COVID-19

Dana Lascu / 26 aug 2020 / 12:07

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a decis că pacienții care fac dializă pot fi mutați temporar la un alt centru cât timp la centrul lor sunt cazuri de COVID-19. 

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat un ordin care prevede că, în mod excepțional, „pe perioada stării de alertă bolnavul beneficiar de tratament în cadrul Programului național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență renală cronică, poate fi transferat temporar dintr-o unitate în alta pe o perioadă de până la 12 săptămâni, cu posibilitatea de prelungire automată, dar ș în intervalul de timp următor, atât timp cât vor mai apărea cazuri pozitive de SARS CoV-2 la acești bolnavi sau la personalul auxiliar din unitățile de dializă”. 

Ordinul prevede și că Direcțiile de specialitate din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, casele de asigurări de sănătate județene, a municipiului  București și Casa Asigurărilor de Sănătate  Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, precum și furnizorii de servicii de dializă, autorizați și evaluați în condițiile legii, vor îndeplini prevederile. 

ORDINUL, AICI: 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy