CNSU decide azi noile restricții pentru valul 5: posibil să fie permise doar anumite tipuri de măști

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Masca se poartă și pe stradă din cauza COVID-19. Foto: Pixabay
Masca se poartă și pe stradă din cauza COVID-19. Foto: Pixabay

CNSU decide, azi, noile restricții pentru valul cinci al pandemiei, care se pare că a început deja, după creșterea numărului de cazuri din ultimele zile.

Noile restricții ar putea viza masca, fiind posibilă obligația de a purta doar masca chirurgicală sau de tip FFFP2, cele din pânză fiind interzise. Motivul ar  faptul că varianta Omicron se răspândește mult mai ușor, iar aceste tipuri de măști asigură o protecție mai bună. De asemenea, se consideră că masca va deveni cel mai important mijloc de protecție.

Astfel, masca va trebui să fie folosită astfel încât să acopere gura și nasul și va fi obligatoriu să fie purtată în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. Aceasta înseamnă că măștile textile nu vor mai fi acceptate.

Excepție de la măsura prevăzută fac următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;b) persoanele care sunt singure în birou;c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive, notează Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel