Coaja de lămâie, remediu eficient care elimină toate durerile articulare

Corpul uman este format din peste 300 de  articulații . Acestea sunt formate din structuri complexe, cum ar fi cartilajele, ligamentele sau chiar lichidul sinovial, care previn fricțiunea oaselor.

Durerea articulară poate apărea la orice vârstă, dar este mai probabil să apară peste vârsta de 50 de ani, din cauza degradării cartilajului și a întăririi țesuturilor.

Lămâia

Potrivit unui studiu in vivo publicat de Pharmacognosy Journal, coaja de lămâie deține proprietăți antiinflamatorii considerabile, creând astfel un efect calmant pentru durerile articulare. Concentrația ridicată de vitamina C și calciu prezentă în coaja sa ajută la menținerea sănătății oaselor, evitând astfel succesiunea patologiilor care sunt legate de deteriorarea lor, cum ar fi osteoartrita.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este un potențial antioxidant și antiinflamator, care ajută la reducerea impactului osteoartritei și a bolilor articulare. De asemenea, s-a dovedit că un masaj cu ulei de măsline poate ameliora durerile cauzate de diferite reumatisme.

Ulei de frunze de eucalipt

Dincolo de mirosul său specific și de utilizarea crescută în răceli, uleiul esențial de frunze de eucalipt este, de asemenea, foarte eficient în tratarea durerii la nivelul articulațiilor sau după intervențiile chirurgicale.

Pregătirea cataplasmei

Pentru prepararea acestei cataplasme, ai nevoie de:

- 2 lămâi
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță de ulei esențial de eucalipt

Curăță lămâia și pune coaja într-un borcan de sticlă. Umple recipientul succesiv cu ulei de măsline și ulei de eucalipt, apoi lasă amestecul să se macereze timp de două săptămâni, la frigider. Pentru a-l utiliza, înmoaie o bandă de tifon în amestec și înfășoar-o în jurul articulațiilor. Vei observa că durerea se va diminua treptat.

Poți utiliza dimineața sau seara, înainte de culcare.

Alte sfaturi pentru ameliorarea durerilor articulare:

Site-ul Femme Actuelle oferă sfaturi interesante pentru ameliorarea durerilor articulare:

1. Mănâncă alimente mai puțin acide; acestea provoacă oxidare, un fel de rugină a organismului. Dacă suferi de dureri articulare, aceasta le poate agrava. Limitează consumul de carne, produse lactate și produse care conțin zahăr rafinat. În schimb, concentrează-te pe fructe, legume și cereale.

2. Poartă centură lombară

3. Aplică comprese fierbinți pe zonele dureroase.

4. Fă zilnic minimum 10.000 de pași, pe lângă practicarea unei activități sportive de 3 până la 4 ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel