Cocktailul Regeneron care l-a „vindecat” de COVID-19 pe Trump, posibil autorizat de urgență

Dana Lascu |
Data publicării:
Donald Trump, președintele SUA.  Foto: printscreen conferință Casa Albă
Donald Trump, președintele SUA. Foto: printscreen conferință Casa Albă

Donald Trump a afirmat vineri că un cocktail cu medicamente de la Regeneron, conceput pentru coronavirus, care i-a fost administrat, este un „leac” pentru COVID-19, salutându-l ca pe un miracol care va salva sute de mii de vieți în America. Iată ce este acesta și când va fi testat și în România.

După ce a aplaudat Hidroxiclorochina, apoi Remdesivir, Donald Trump aruncă o nouă bombă. Infectat el însuși cu COVID-19, și internat la Spitalul militar Walter Reed pentru tratament, președintele american a încălcat toate regulile și s-a externat la cerere înainte de perioada recomandată de tratament. El a spus, vineri, că miraculoasa sa „vindecare” se datorează unui cocktail de medicamente, produs de compania americană Regeneron Pharmaceuticals. 

„Oamenii se vor simți imediat bine, așa cum am făcut-o eu”, a spus președintele în cea care ar putea fi ultima zi a convalescenței sale COVID mai scurtă decât cele normale, salutând cocktailul de anticorpi Regeneron Pharmaceuticals drept medicamentul care ar putea salva „sute de mii” de vieți ale americanilor.

„O zi mai târziu, mă simțeam bine”, a pretins Trump, chiar dacă medicul său militar și asistenții de la Casa Albă spun că n-a scăpat de pericol, conform The Independent

Dar ce este REGN-COV2, cocktailul administrat lui Trump

Imediat după ce președintele american a făcut afirmațiile, compania farmaceutică producătoare a depus o cerere către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru o autorizație de utilizare de urgență (EUA) pentru combinația de anticorpi investigaționali REGN-COV2 pentru COVID-19. Presa internațională susține că acesta va primi rapid autorizația, așa cum au primit și alte medicamente, pe „repede-înainte”.

„În conformitate cu acordul nostru cu guvernul SUA pentru dozele inițiale de REGN-COV2, dacă se acordă o EUA, guvernul s-a angajat să pună aceste doze la dispoziția poporului american fără costuri și va fi responsabil pentru distribuirea lor. În acest moment, există doze disponibile pentru aproximativ 50.000 de pacienți și ne așteptăm să avem doze disponibile pentru 300.000 de pacienți în total în următoarele câteva luni”, arată Regeneron Pharmaceuticals, într-un comunicat. 

REGN-COV2 este o combinație de doi anticorpi monoclonali (REGN10933 și REGN10987) și a fost conceput special pentru a bloca infecțiozitatea SARS-CoV-2, virusul care produce boala COVID-19.

Pentru a dezvolta REGN-COV2, oamenii de știință de la Regeneron au evaluat mii de anticorpi complet umani produși de șoareci VelocImmune ai companiei (care au fost modificați genetic pentru a avea un sistem imunitar uman), precum și anticorpi identificați de la oameni care s-au recuperat după COVID-19. Cei doi anticorpi puternici, neutralizatori de viruși, care formează REGN-COV2, „se leagă necompetitiv de punctul critic de legare prin receptorii proteinei de vârf a virusului, care diminuează capacitatea virușilor mutanți de a scăpa de tratament și protejează împotriva variantelor de vârf care au apărut la om populație, așa cum este detaliat în jurnalul Science”, arată compania. 

Două materiale legate de acest Cocktail au fost publicate în jurnalul Science: MATERIAL 1 (link direct) și MATERIAL 2 (link direct)

Studiile preclinice au arătat că REGN-COV2 „a redus cantitatea de virus și daunele asociate în plămâni la primate”.

Cocktailul, testat clinic și în România

Medicii de la Balş au depus cerere de aprobare a studiilor clinice pentru cocktailul de anticorpi monoclonali produs de compania Regeneron de la jumătatea lui august, însă a aprobarea de la Agenția Națională a Medicamentului au primit-o abia zilele trecute.

„Dacă noi am pierdut intervalul ăsta de timp, asta înseamnă că vom avea mai puţine locuri, din păcate pe viitor cu cât reuşim să ne mişcăm mai repede, cu atât vom avea avantajul de a avea acest tratament. Mai ales într-o situaţie de pandemie, lucrurile ar trebui să se mişte nu repede, ci foarte repede”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş, conform DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel