Col dr Gheorghiță: 800.000 de copii, eligibili pentru vaccinare anti-COVID în România. Avem doze pentru ei

Dana Lascu |
Data publicării:
Valeriu Gheorghiță participă la campania de vaccinare de la Castelul Bran. Foto: Ro Vaccinare / Facebook
Valeriu Gheorghiță participă la campania de vaccinare de la Castelul Bran. Foto: Ro Vaccinare / Facebook

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col dr Valeriu Gheorghiță, spune că circa 800.000 de copii, cu vârsta între 12 și 15 ani, ar fi eligibili pentru a primi vaccinul COVID de la Pfizer, după ce acesta va fi aprobat și în UE pentru această categorie de vârstă. Deocamdată vaccinul poate fi administrat adolescenților de peste 16 ani. 

 „Depinde foarte mult de momentul la care se acordă acea autorizare de punere pe piață. (...) Mai mult sau mai puțin, vorbim de circa 800.000 de copii care sunt în această grupă de vârstă, între 12 și 15 ani, și avem suficiente doze pentru ei, deci se poate asigura fără probleme vaccinarea lor în măsura în care părinții înțeleg importanța vaccinării”, a declarat d Valeriu Gheorghiță sâmbătă, la Castelul Bran. Coordonatorul CNCAV participă, la Bran, alături de o echipă mobilă, la o companie de vaccinare a turiștilor.

„Depinde de noi, de toți, ce se va întâmpla în lunile următoare ca evoluție a pandemiei”, a mai spus Valeriu Gheorghiță. 

Vaccinarea la Castelul Bran se va face cu echipa medicală mobilă, iar intervalul de funcționare până duminică, după cum urmează: sâmbătă, până la ora 20:00 și duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Demersul este organizat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Brașov, Centrul Rezidențial Pentru Vârstnici Maria și Prefectura Județului Brașov, iar beneficiarii vor primi o “diplomă de vaccinat la Castelul Bran” și acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură, în cazul în care vor include și vizita la Castel.

Accesul în centrul de vaccinare nu este condiționat de vizitarea Castelului Bran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel