Condițiile de călătorie în străinătate: măsurile care ne scutesc de restricții

DCMedical Team |
Data publicării:
Condiții de călătorie în străinătate
Condiții de călătorie în străinătate

Dr. Andrei Baciu a explicat care sunt condițiile de călătrie în străinătate, având în vedere interesul crescut pentru călătoriile în afara țării.

Doctorul Andrei Baciu, vicepreședintele campaniei de vaccinare anti-Covid, a explicat care sunt condițiile în care putem călătorii în străinătate.

”Sunt 3 categorii de țări, clasificate după riscul epidemiologic, astfel că vorbim de țări care se încadrează în categoria țărilor galbene, verzi, care sunt cele mai de dorit, fără niciun fel de măsură la intrarea în țară, și roșii. Pentru țările care se încadrează în categoria galbenă, eviți carantina dacă te regăsești în una din următoarele două situații: ai mai mult de 10 zile de la efectuarea rapelului sau prezinți un test RT-PCR negativ, efectuat în ultimele 72 de ore.

Deci aceste două măsuri ne scutesc de restricții. Pentru țările care au o rată de infectare mare, care se încadrează în categoria țărilor roșii, persoanele care se duc în aceste țări au un risc mai mare de a fi purtători de tulpinile circulante în momentul de față de SARS-CoV-2.

Pentru aceste cazuri, singura variantă, care este dovedită științific că te protejează și reduce la minimum transmiterea, este vaccinarea. Pentru aceste țări care vin din zona roșie, dacă ești vaccinat de 10 zile de la rapel, nu intri în carantină. Mai mult, pentru persoanele care în a 8-a zi prezintă un test RT-PCR negativ, pot ieși mai devreme din carantină”, a spus Andrei Baciu la Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel