Conf dr Vlad Brașoveanu: Hepatectomiile, intervențiile care salvează ficatul, la Interviurile DC Medical

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Conf univ dr Vlad Brașoveanu. Foto: DC Medical
Conf univ dr Vlad Brașoveanu. Foto: DC Medical

Conf Dr Vlad Brașoveanu, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, vine astăzi la Interviurile DC Medical pentru a explica ce sunt hepatectomiile, intervențiile care salvează ficatul. Emisiunea va fi transmisă astăzi, de la ora 16.00, pe canalul de Youtube și pagina de Facebook ale DC Medical.

Conf Dr Vlad Brașoveanu este medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, de la Institutul Fundeni din București, dar și colaborator al Spitalului Clinic Sanador.

Pe lângă acestea, reputatul chirurg are competențe în chirurgie laparoscopică, hepato-bilio-pancreatică și transplant hepatic. 

Dr Vlad Brașoveanu este cadru didactic la Universitatea Titu Maiorescu din Capitală și membru în numeroase societăți profesionale,dintre care amintim Societatea Română de Chirurgie, Asociația Internațională a Chirurgilor, Gastroenterologilor și Oncologilor, Fundația pentru Chirurgia Ficatului și Asociația pentru Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică și Transplant Hepatic.

Subiectul pe care îl va detalia astăzi, la Interviurile DC Medical, îl constituie hepatectomiile, acele extirpări ale unor porțiuni din ficat, care salvează însă partea funcțională a organului.

Vom afla, de la Conf Dr Vlad Brașoveanu, în ce boli se pot face astfel de intervenții, cât de mult din ficat poate fi extirpat și cum se fac efectiv aceste intervenții.

Vom vorbi și despre avantajele aduse pacientului de astfel de proceduri, iar chirurgul ne va explica și când hepatectomiile nu mai sunt o opțiune, cât de mare trebuie să fie afectarea ficatului ca un pacient să aibă nevoie de un nou ficat.

Evident, nu în ultimul rând, vom vorbi și despre transplantul hepatic în România.

Emisiunea va fi transmisă astăzi, de la ora 16.00, pe canalul de Youtube și pagina de Facebook ale DC Medical, iar ulterior va putea fi urmărita si aici. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel