Copil de 4 ani, bătut pentru că nu purta mască în parc

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Un copil de doar 4 ani a fost înconjurat și bătut de alți copii, în timp ce se afla în parc, pentru că nu purta mască.

Un copil de doar 4 ani și opt luni a trecut prin momente groaznice, în timp ce se afla în parc cu mama lui. Băiețelul, lăsat să se joace, a fost înconjurat de un grup de copii care au început să-l îmbrâncească și să-l lovească.
Mama băiețelului a explicat la Antena 3 că aceștia au motivat că îl bat pentru că „nu purta mască, iar copiii care nu poartă mască trebuie bătuți”.
Femeia spune că băiețelul ei este traumatizat de tot ce se întâmplă. „Am mers cu băiețelul în parcul din cartier, se juca, când dintr-o dată observ că este înconjurat de alți copii cu vârste între 5 și 7 ani. Au început cu toții să îl împingă din toate părțile, chiar să-l lovească, m-am dus repede să văd ce se întâmplă și mi-au spus foarte hotărât că îl lovesc pentru că el nu poartă masca, iar copiii care nu poartă masca trebuie bătuți
Aveau niște arme de jucărie, l-au înconjurat efectiv...băiețelul meu nici nu știa ce să spună. Nu mi-a venit să cred că aud așa ceva”, a spus ea.

„A tușit un pic și toată lumea se uita urât la el”

Mama băiețelului a povestit că este foarte greu să îi explice că nu este vinovat cu nimic, copilul fiind foarte confuz în această perioada din cauza reacțiilor ciudate pe care oamenii le au în parc sau alte locuri publice, de când s-a declanșat pandemia COVID-19:
„Am fost atât de șocată încât am vrut doar să îl scot din situația aceea și să stau să îi explic un pic. Este și traumatizat de ce se întâmplă în perioada aceasta pentru că nu mai înțelege nimic.
De exemplu ieri a tușit de câteva ori în parc pentru că are o alergie și toată lumea se uita urat la el. Este într-o perioada foarte confuză și am vrut să îl iau de acolo foarte repede ca să îi explic că nu este vinovat cu nimic", a povestit aceasta.
Mama băiețelului: Mi se pare că s-a ajuns la un nivel foarte exagerat. Copiii nu se mai pot juca între ei. La grădiniță stau separați, mănâncă separați.
Locurile de joacă din București sunt închise conform regulilor de restricție anunțate, în contextul în care rata de infectare cu COVID-19 din Capitală a depășit 3 la 1000 de locuitori. 
Important de precizat este că, pentru copii sub 5 ani, nu există obligația purtării măștii în spațiile deschise. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel