Copil de patru ani, răpus de gripă: mama a încercat tratamente naturiste

Adisa Codruț / 08 feb 2020 / 22:06
Pacient
Pacient

Un copil de patru ani a murit din cauza gripei, după ce mama lui a refuzat să-i administeze tratamentul prescris de medic. Ea a încercat mai întâi tratamente naturiste.

Un copil de patru ani din Statele Unite a murit de gripă, după ce mama lui a refuzat să îi dea medicamentul prescris de medic. Femeia a căutat sfaturi despre tratamente naturiste pe pagina de Facebook a uneia dintre cele mai mari comunități de militanți antivaccin, potrivit digi24.ro

Potrivit sursei citate, ea a spus că i-a dat copilului vitamina C și i-a făcut frecții cu ulei de mentă și lavandă, la fel și altor doi frați de-ai lui, diagnosticați cu gripă. 

Militanții antivaccin au sfătuit-o să încerce și cu soc sau cimbru, ambele plante nefiind, însă, recomandate de medici în cazuri de gripă.

Băiatul de patru ani a început să se simtă tot mai rău și a ajuns la spital, însă după 4 zile de internare nu a mai putut fi salvat.

Statele Unite se confruntă în această perioadă cu una dintre cele mai violente epidemii de gripă din utlimii ani: peste 19 milioane de îmbolnăviri, dintre care 180.000 de persoane spitalizate cu complicații. Cel puțin 10.000 dintre ele nu au mai putut fi salvate.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28